Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пастка закривається: чи віддасть Путін команду рятувати своїх військових
commentss НОВИНИ Всі новини

Пастка закривається: чи віддасть Путін команду рятувати своїх військових

В Курській області російські військові можуть незабаром опинитися в оточенні, проте наразі командування РФ не поспішає їх рятувати

21 серпня 2024, 17:44
Поділіться публікацією:

На Курщині російські окупанти можуть опинитися в оперативному оточенні через зруйновані мости, що відрізали їх від шляхів постачання. Військовий експерт Ян Матвєєв в інтерв'ю 24 Каналу назвав це значним провалом російського керівництва, яке мало врахувати особливості місцевості. За його словами, командири повинні були розуміти, що важливий перешийок, розташований поблизу річки Сейм і кордону, мав бути під контролем російських сил. Проте українські війська оперативно захопили цю територію, не давши ворогу можливості сконцентруватися біля Коренево.

Пастка закривається: чи віддасть Путін команду рятувати своїх військових

Бої в Курській області

"ЗСУ оперативно пройшли цим напрямок і перекрили перешийок. Ситуація дуже серйозна й взагалі незрозуміло, що робитимуть росіяни", – зазначив Матвєєв.

За його словами, основними силами на цьому напрямку були прикордонні війська, ймовірно підсилені іншими підрозділами, хоча це точно не відомо. Тепер російське командування має вирішити, чи залишати ці війська на місці, оскільки відхід не є типовою практикою для їхньої армії. При цьому експерт відзначає, коли почалася військова операція, логічно було б відвести війська, але цього не зробили, що призвело до великої кількості полонених. Матвєєв підозрює, що подібна тактика буде застосована і цього разу, адже російське командування зазвичай не цінує життя своїх солдат.

Експерт вважає, є ймовірність, що у Кремлі усвідомлюють кількість полонених, тому можуть спробувати врятувати бійців. Проте зруйновані мости значно ускладнюють це завдання, саме тому Росія намагається навести понтонні переправи, проти яких ефективно діє українська артилерія.

Крім того, пересування по понтонному мосту буде повільним і небезпечним, оскільки він може не витримати навантаження. Це знову поставить під загрозу життя російських військових, додав експерт.

За його словами, виведення військ окупантів або перекидання додаткових підрозділів на ділянку біля Коренево залишається малоймовірним. Незважаючи на можливий контрудар, Росія не має достатньо сил для успішної контратаки, що дає ЗСУ можливість взяти в кільце російські підрозділи та зайняти території біля річки або просунутися далі, якщо це передбачено їхніми планами.

"У будь-якому випадку, якщо зайняти рубіж вздовж річки, то це велика перевага. Там можна зупинитися та оборонятися. Загалом у Сил оборони є багато можливостей, а російська армія упустила ситуацію, а найкраще, що тепер може зробити – вивести війська", – підкреслив Ян Матвєєв.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що вперше з часу війни ЗСУ можуть організувати росіянам масштабний котел.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини