Головна Новини Суспільство Війна з Росією Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію терористичною державою
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію терористичною державою

ПАРЄ проголосувала за нову резолюцію

13 жовтня 2022, 17:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Парламентська асамблея Ради Європи в рамках термінового збору про "Нове загострення агресії Російської Федерації проти України" визнала Російську Федерацію терористичною організацією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посланням на "Укрінформ".

Парламентська асамблея Ради Європи визнала Росію терористичною державою

ПАРЄ визнала Росію терористичною державою. Фото з відкритих джерел

13 жовтня пройшла Парламентська асамблея Ради Європи, яка ухвалила рішення визнати режим Російської Федерації терористичним.

Зі 100 депутатів, які голосували 99 проголосували за таке визнання, жоден не проголосував проти і один член утримався від прийняття рішення.

В проєкт резолюції була введена поправка, яка назвала Росію терористичним режимом. Окрім такого, рішення асамблея буде прискорено створено міжнародний трибунал для засудження злочинів Російської Федерації проти України. На такому трибуналі визначать правила компенсації та створять резерв збитків.

Також у резолюції асамблея Ради Європи ухвалила поправку про постачання в Україну необхідних систем протиповітряної оборони. Окрім того, було засуджено фіктивні референдуми та анексію українських областей.

Президент України Володимир Зеленський позитивно сприйняв таке рішення ПАРЄ, про що повідомив у своєму Twitter.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ООН проголосували за резолюцію 143 країни. Цим документом міжнародне суспільство не визнає проведені фіктивні референдуми та анексію українських територій Російською Федерацією. Проти такого рішення виступила Росія та ще її чотири союзники, інші утримались.

Також "Коментарі" повідомляв про масовий обстріл російськими ракетами міст України 10 жовтня. З'явились цифри, які показують загальні витрати на ракети випущені того дня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини