Головна Новини Суспільство Війна з Росією Папа Римський зробив чергову заяву про війну України та РФ. До чого закликав
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський зробив чергову заяву про війну України та РФ. До чого закликав

Папа Римський Франциск вчергове прокоментував війну Росії проти України. Замість засудити дії агресора, він закликав молитися за те, щоб подолати «божевілля війни, повідомляє Vatican News

13 березня 2024, 19:17 comments1850
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск розповів, що йому принесли вервечку та Євангіліє одного молодого солдата. За його словами, він загинув на фронті.

Папа Римський зробив чергову заяву про війну України та РФ. До чого закликав

Папа Римський Франциск

Як розповів понтифік, з цією вервечкою та Євангілією цей солдат молився на фронті. При цьому Папа Римський не сказав, чи це був український солдат чи окупант.

Окрім того, Папа Римський підкреслив, що на війні гинуть багато молодих людей, вони йдуть на смерть.

Понтифік замість того, аби засудити дії країни-агресора Росії, закликав до молитви.

"Молімося до Господа, щоб дав нам благодать перемогти це божевілля війни, яка завжди є поразкою",
– сказав Папа Римський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Папа Римський заявив, що не треба боятися йти на переговори із противником, який є сильнішим і для цього використовувати білий прапор. За його словами, треба мати мужність, щоби піти на такий крок заради збереження життів.

При цьому у Ватикані двічі коментували скандальну заяву Папи Римського щодо мирних переговорів між Україною та Росією. Зокрема, держсекретар Ватикану Пʼєтро Паролін заявив, що умови для мирних переговорів мають йти від обох країн, однак агресор першим повинен припинити воєнні дії. При цьому він додав, що слова Папи Римського Франциска,  у яких він говорить про необхідність України йти на мирні переговори слід сприймати як прояв сили.

Окрім того, лідери багатьох європейських країн критично відреагували на пропозицію Папи Римського здатися. За їх словами, не можна капітулювати перед лицем зла, а треба з ним вести боротьбу, щоби воно врешті підняло той білий прапор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини