Головна Новини Суспільство Війна з Росією Папа Римський закликав Україну та РФ провести обмін полоненими: що пропонує понтифік
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський закликав Україну та РФ провести обмін полоненими: що пропонує понтифік

Останній обмін полоненими між Україною та РФ відбувся 31 січня

31 березня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

У своєму  Великодньому посланні папа Римський Франциск закликав Росію та Україну провести обмін полоненими. Зокрема понтифік пропонує провести його за формулою "всіх на всіх".Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Папа Римський закликав Україну та РФ провести обмін полоненими: що пропонує понтифік

Папа Римський Франциск (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що проголошуючи традиційну промову з нагоди свята Воскресіння Христового, папа Римський згадав про війни та конфлікти у світі, зокрема в Ізраїлі та в Україні. Тож він закликав до миру на основі принципів міжнародного права.

"Мої думки передусім линуть до жертв численних конфліктів, що тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні. Нехай же воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів. Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною – всіх на всіх", — заявив Папа Римський.

Представники Координаційного штабу нагадали, що Україна неодноразово заявляла про готовність до обміну полоненими за принципом "всіх на всіх". Але РФ не хоче повертати своїх людей.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Папа Римський відреагував на ракетну атаку Росії по Україні. Папа Римський Франциск під час недільної проповіді на площі Святого Петра у Ватикані згадав ракетні атаки Росії по українській енергетичній інфраструктурі. Понтифік заявив, що такі дії ведуть до гуманітарної катастрофи.

 Видання Vatican News навело частину богослужіння Папи Римського, у якому він закликав не забувати про Україну, яку назвав "стражденною". Франциск наголосив, що ракетні обстріли несуть смерть, страждання та сприяють катастрофі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини