Головна Новини Суспільство Війна з Росією Папа Римський готовий відвідати Україну, але має умову щодо РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський готовий відвідати Україну, але має умову щодо РФ

Папа Римський готовий відвідати Україну за умови поїздки до Москви

11 березня 2024, 17:40
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск готовий відвідати Україну в тому випадку, якщо цю поїздку буде поєднано з відвідуванням Москви. Як повідомляє портал "Коментарі", про це посол України при Святому Престолі Андрій Юраш сказав в інтерв'ю для "Радіо свобода".

Папа Римський готовий відвідати Україну, але має умову щодо РФ

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

Юраш зазначив, що українська сторона постійно нагадує про запрошення Франциска відвідати Україну.

"І буквально днями на офіційних і неофіційних зустрічах ми про це говорили. "І повторив це запрошення у травні минулого року. Потім так само були запрошення: від прем'єра та всіх інших офіційних осіб. Тато чудово це знає", — повідомив посол.

Водночас Юраш розповів про бачення тата щодо здійснення візиту. Папа має своє бачення, він хоче, і це він офіційно говорить про те, що його можливий, потенційний візит до Києва, від якого він не відмовляється, який він хоче реалізувати, він обов'язково пов'язує з візитом до Москви.

"Очевидно ми розуміємо нереалістичність саме цієї позиції. Москва не хоче бачити. Вона не посилає таких самих меседжів кооперації та співпраці з Ватиканом. І навіть формального запрошення", — наголосив Юраш.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нова хвиля розмов про необхідність переговорів між Києвом та Москвою буквально накрила останнім часом інформаційний простір. Відповідні рухи робить Китай. Чи не відстає Туреччина. Наробило галасу заяви Папи Римського – Франциска, який почав схиляти Україну до капітуляції. Дивні сигнали через угорського прем'єра Орбана передає екс-президент США Трамп, який мріє повернутися до Білого дому. Україна досить жорстко відповідає на заклики "здатися і домовитися", а частина європейських лідерів заявляють про готовність допомагати нам будь-що-будь. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" миротворчі потуги окремих діячів, що посилилися, а також – до чого вони можуть привести.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини