Головна Новини Суспільство Війна з Росією Панич: Якщо Україна піде на мир з РФ, то потім сама перетвориться на агресора
commentss НОВИНИ Всі новини

Панич: Якщо Україна піде на мир з РФ, то потім сама перетвориться на агресора

Україні стратегічно невигідно йти на мирні домовленості з Росією, про це у Фейсбуці заявив Олексій Панич, член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу. Так може вийти, що Україна стане агресором, коли захоче повернути свої території

4 березня 2024, 19:16 comments1764
Поділіться публікацією:

Як підкресли Олексій Панич, зараз знову підняли тему так званих мирних переговорів України і Росії. Про них заговорив президент Туреччини Реджеп Ердоган, а Китай відрядив свого представника у черговий "миротворчий" вояж. При цьому експерт припустив, що, очевидно, світ, керуючись різними причинами, не готовий ні до рішучої поразки Росії, ні до рішучої поразки України.

Панич: Якщо Україна піде на мир з РФ, то потім сама перетвориться на агресора

Переговори УКраїни і РФ

Панич вважає, що ситуація наразі виглядає не зовсім втішно для України. На його думку, у найближчій перспективі країна-агресор Росія, на жаль, матиме військову перевагу на фронті. При цьому невідомо, як надовго, з огляду на те, що ситуація із фінансовою допомогою Україні у Сполучених Штатах "зависла".

При цьому, як каже експерт, якщо все ж вдасться досягти якихось домовленостей між Україною та РФ про припинення вогню і замороженням ситуації на фронті, то це не лише легітимізує завойовані Росією території.

"А й виставить Україну, у певному сенсі, агресором, якщо колись потім вона наважиться першою порушити цю домовленість, щоби відвоювати, нарешті, окуповані Росією території",
— підкреслив експерт.

Саме тому, за його словами, тактично на теперішньому етапі війни Україні може бути вигідне перемир’я з Росією, але на стратегічному рівні, воно вкрай невигідне.

"Після "заморозки", попри всю загрозливість Росії, всі матимуть 100500 приводів "розслабитися": адже і Росія проявила, нарешті, певну "адекватність", і ситуація перестала бути настільки пекучою, щоби приділяти їй максимум сил та уваги",
— підкреслив експерт.

За його словами, зараз президент Володимир Зеленський та його радники опинилися перед складним вибором, і хочеться їм побажати мудрості.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військових, мирні домовленості з РФ зараз неможна заключати в жодному разі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини