Головна Новини Суспільство Війна з Росією П’ять прогнозів на війну в Україні до кінця 2024 року
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ять прогнозів на війну в Україні до кінця 2024 року

Як може змінитись війна в Україні до кінця 2024 року.

10 вересня 2024, 17:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Експерт з Центру аналізу європейської політики Майкл Пек зробив п’ять прогнозів щодо розвитку війни. За його словами, бойові дії триватимуть і війна в Україні не закінчиться до кінця 2024 року. Пек також вважає, що на війні не з’явиться "чудо-зброя", але може виникнути новий військовий конфлікт, який приверне увагу світу.  

П’ять прогнозів на війну в Україні до кінця 2024 року

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Прогноз 1: Війна триватиме

Війна в Україні завершиться, як і всі війни, але не в 2024 році прогнозує Майкл Пек. Путін, вклавши свої політичні амбіції у цей конфлікт, не готовий відступати. Україна, хоч і втомлена, але не може дозволити собі відмовитися від боротьби без досягнення значних результатів, як-от звільнення Криму. На цю мить мирне вирішення конфлікту через переговори здається малоймовірним.

Прогноз 2: Патова ситуація

Бойові дії також залишатимуться в стані відносно патової ситуації без особливих успіхів України чи Росії. Попри прагнення обох сторін здобути перемогу, структурні недоліки армій та сучасні технології, такі як дрони та боєприпаси з GPS-наведенням, продовжуватимуть утримувати сторони в окопній війні. 

Прогноз 3: "Чудо-зброя" стане розчаруванням  

Очікується поява нової "чудо-зброї", яка, ймовірно, не виправдає високих очікувань. У 2024 році лідером у цій категорії може стати штучний інтелект, який потенційно може надати короткочасну перевагу одній зі сторін. Швидше за все за допомогою Заходу перевагу отримає Україна, але це навряд чи змінить загальну ситуацію на фронті, адже інша сторона скопіює цю технологію, або навчиться її переваги зводити нанівець.

Прогноз 4: США та Європа продовжуватимуть підтримувати Україну

США та Європа, попри можливе зростання впливу ультраправих сил та загрозу переобрання Дональда Трампа, продовжуватимуть підтримувати Україну. Для демократичних країн зрада союзників є неприйнятною, і цей фактор стримуватиме радикальні зміни у зовнішній політиці.

Прогноз 5: Увага світу може перемкнутись на інший конфлікт

Увага світу може зміститися на інші конфлікти, як це вже відбулося з війною в Газі. Вірогідно, що в центрі уваги опиняться потенційні конфлікти за участю Ірану, Китаю чи Тайваню. Несподівана нова війна може виникнути в іншому регіоні та привернути до себе глобальну увагу, замість зосередження на війні в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ветеран АТО оцінив можливість закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писав про заяву речника Кремля Дмитрія Пєскова про можливість закінчити війну в Україні мирними переговорами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини