Головна Новини Суспільство Війна з Росією П'ять країн готові передати Україні танки Leopard 2, але не можуть цього зробити: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять країн готові передати Україні танки Leopard 2, але не можуть цього зробити: у чому причина

Глава МЗС України Кулеба розповів, що вже п'ять країн готові передати Україні танки Leopard 2 - чекають на позитивне рішення Німеччини

14 січня 2023, 10:28 comments2658
Поділіться публікацією:

Крім Польщі та Фінляндії, ще три країни непублічно дали свою згоду передати Україні західні танки Leopard 2. Незважаючи на готовність влади вищезгаданих держав зрадити Україні танки, вони не можуть цього зробити, доки не надійшло схвалення з Берліна. Німеччина, як країна-виробник танків Leopard 2, має право вирішувати, передавати їх танки третій країні чи ні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Європейська правда", цитуючи заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

П'ять країн готові передати Україні танки Leopard 2, але не можуть цього зробити: у чому причина

Танки. Фото: з відкритих джерел

Міністр зазначив, що Україна дійсно знаходиться "об'єктивно за півкроку від вирішення теми танків".

"Французи завдали першого, скажімо так, удару по цій стіні з легкого колісного танка... Французи — молодці, вони зробили перший крок. Потім — поляки... Але обіцянка Leopard — це другий такий крок. Він спонукав інші країни, які досі цього сиділи тихо і шепотіли нам, що готові передати Leopard, виходити і говорити: ми в принципі теж готові це зробити", — сказав Дмитро Кулеба.

Як приклад, глава МЗС навів Фінляндію, де вже заявили про готовність надати Україні партію танків. Фіни поки погодилися надати невелику партію танків, але їх зрозуміти можна, тому що теж є сусідами з країною-агресором і постійно повинні бути напоготові. хоч і невелику, враховуючи загрозу з боку Росії.

Кулеба відкрив карти, натякнувши, що принаймні є ще три країни, які готові наслідувати приклад Фінляндії, але ще про це не говорять, бо хочуть про це сказати вголос, тільки будучи стовідсотково впевненими, що німці вийдуть і скажуть: ми не проти.

Пізніше міністр уточнив, що разом із Польщею та Фінляндією "ми маємо вже п'ять країн, які готові передавати (танки), але чекають на вирішення питань з Німеччиною".

Читайте також на порталі "Коментарі" — аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що фінансист та засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин переміг і став ще ближчим до диктатора Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини