Головна Новини Суспільство Війна з Росією Отримають не всі. В Міноборони пояснили, кому нарахують додаткових 70 тисяч
commentss НОВИНИ Всі новини

Отримають не всі. В Міноборони пояснили, кому нарахують додаткових 70 тисяч

В Міноборони пояснили, хто із військових зможе претендувати на додаткових 70 тисяч гривень доплат. Як повідомила заступниця глави Міноборони Наталія Калмикова в ефірі телемарафону гроші дадуть тим, хто стикається з ризиком на передовій

12 квітня 2024, 20:48
Поділіться публікацією:

Заступниця міністра оборони Наталія Калмикова підтвердила інформацію про те, що будуть нові додаткові виплати для військовослужбовців, які стикаються з ризиком на передовій. Згідно з її заявою, ці виплати будуть залежати від місця виконання військової служби.

Отримають не всі. В Міноборони пояснили, кому нарахують додаткових 70 тисяч

Війна в Україні

Отже, військовим, які здійснюють бойові операції на передовій, буде надаватися заробітна плата у розмірі 20 000 – 25 000 гривень. Крім того, вони отримуватимуть 100 000 гривень бойових, а також додаткові 70 000 гривень кожні 30 днів перебування на фронті.

Відповідаючи на питання про те, чи стосується ця додаткова компенсація всіх військовослужбовців на передовій, Калмикова зауважила, що це залежить від того, де саме вони знаходяться.

За словами заступниці міністра оборони, додаткова виплата у 70 000 гривень буде нараховуватися за ризики, пов'язані зі службою на передовій. Тобто, підкреслила вона, коли військовослужбовець накопичує 30 днів служби на рівні ротного опорного пункту, він отримує додаткові 70 000 гривень.

При цьому відомо, що рота, яка займає опорний пункт, контролює ділянку фронту шириною 1-1,5 кілометра і глибиною до 1 кілометра, в той час як взвод контролює ділянку до 400 метрів по фронту і до 300 метрів у глибину. Відстань між ротними опорними пунктами може сягати до 1000 метрів, а між опорними пунктами взводів — до 300 метрів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що уряд ухвалив рішення про призначення доплати у розмірі 70 тисяч гривень для військовослужбовців Збройних Сил України, які здійснюють бойові дії на передовій. Голова Кабімну Денис Шмигаль повідомив, що ця одноразова винагорода буде нараховуватися за кожні 30 днів виконання таких завдань.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

12 квітня 2024, 22:25

Коли вже в Міноборони та і всі журналісти додумкають і второпають - НЕМАЄ ЗАРОБІТНИХ ПЛАТ У ВСІХ ЛЮДЕЙ в ПОГОНАХ?!!! А Є - ЗГІДНО ЗАКОНОДАВСТВА - ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ!!! ЗАСТУПНИЦЮ МІНОБОРОНИ - ЦЕ ТЕЖ СТОСУЄТЬСЯ! БО МЕНІ - за ВСІХ ВАС, НЕРОЗУМНІ, СОРОМНО!!! МАЮ ЧЕСТЬ! ОФІЦЕР ЗСУ у ВІДСТАВЦІ, РОЗУМНИЙ і ПРИНЦИПОВИЙ ЮРИСТ !!!


Новини