Головна Новини Суспільство Війна з Росією Отримав пожиттєве: в Україні засудили колишнього високопосадовця-зрадника
commentss НОВИНИ Всі новини

Отримав пожиттєве: в Україні засудили колишнього високопосадовця-зрадника

Екс-прокурор після вторгнення Росії до України шпигував на користь РФ, здаючи рашистам секретну інформацію

28 червня 2023, 21:48
Поділіться публікацією:

Довічний термін ув’язнення отримав прокурор, який "здавав" ворогу позиції ЗСУ на Миколаївщині. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ.

Отримав пожиттєве: в Україні засудили колишнього високопосадовця-зрадника

СБУ затримала зрадника

Колишній керівник Миколаївської окружної прокуратури співпрацював із представниками силових структур РФ. Показово, що для убезпечення себе він використовував посередника. Через нього він передавав рашистам інформацію про  оперативну обстановку у Миколаєві та області, дані про жертви серед військових і цивільних, інформацію про полонених та місця їх утримання,  результати обстрілів Миколаєва. Окрім цього, супротивнику силовик передавав добові паролі на блокпости на території області тощо.

Щоб виявити та задокументувати зрадника, СБУ через підставну особу надала підозрюваному брехливі списки загиблих військових. Через декілька днів ці переліки вже були у російського агента, за яким також стежила українська спецслужба.

Під час обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії, на яких зафіксовані ознаки його злочинної діяльності.

Суд призначив йому покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Тим часом, Путін відмовився прийняти посланця Ватикану з питань миру в Україні. Представник католицької церкви хотів обговорити з Путіним ситуацію з викраденими в Україні дітьми.

У Зеленського зобов'яжуть вчити ще одну мову: кого торкнеться. Президент вніс до Верховної Ради законопроект, який проголошує англійську мовою міжнародного спілкування. 

А у Росії під час відпочинку розбився генерал МВС, якого підозрюють у корупції. Генерал з РФ, який працював в російському Міністерстві внутрішніх справ Олександр Травніков  став жертвою  серйозної дорожньо-транспортної  пригоди під час поїздки на квадроциклі у Ленобласті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини