Головна Новини Суспільство Війна з Росією Оточення Бахмута: у США розповіли, чи близькі до цього росіяни
commentss НОВИНИ Всі новини

Оточення Бахмута: у США розповіли, чи близькі до цього росіяни

Для того, щоб ефективно перерізати українські наземні лінії зв'язку в Бахмуті, росіянам потрібно, як мінімум, взяти під контроль дві автодороги.

8 січня 2023, 09:15 comments1351
Поділіться публікацією:

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) дійсно визнають, що російські загарбники дійсно мають певний успіх щодо просування до Соледара, але говорити про те, що росіяни близькі до того, щоб взяти в оперативне оточення Бахмут – не доводиться. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Оточення Бахмута: у США розповіли, чи близькі до цього росіяни

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

В Інституті вивчення війни зазначають, що успіхи російських військ у Соледарі не свідчать про їхнє неминуче оточення Бахмута, всупереч заявам російських джерел.                                                                                                 

Експерти зазначають, що, незважаючи на різні заяви та повідомлення, російські війська все ще далекі від оперативного оточення Бахмута.

Вони вказують, що для того, щоб ефективно перерізати українські наземні лінії зв'язку в Бахмуті, росіяни повинні встановити контроль над трасою Сіверськ-Бахмут (зараз 7 км на захід від найвіддаленішої точки підтвердженого наступу Росії в районі Соледара) та досягти автомагістралі Слов'янськ-Бахмут ( 13 км від найвіддаленішої точки підтвердженого російського наступу в районі Соледара) щонайменше.

"З огляду на те, що останнім часом темпи просування на цій ділянці становлять максимум кілька сотень метрів на день, дуже малоймовірно, що російським силам вдасться скоординувати просування до цих опорних пунктів і перейти до оточення Бахмута", — йдеться у розвідці інституту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський просить почекати українців кілька тижнів: яку зброю готує Захід для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини