Головна Новини Суспільство Війна з Росією Остання битва Путіна: Три сценарії розвитку подій
commentss НОВИНИ Всі новини

Остання битва Путіна: Три сценарії розвитку подій

Є кілька варіацій на тему програшу Кремля, проте усі вони для президента РФ є невтішними

23 січня 2023, 23:45 comments1294
Поділіться публікацією:

Про песимістичні сценарії подальшого розвитку подій для РФ на фоні поразок в Україні інформує американське видання Foreignaffairs, пишуть "Коментарі". Та і тих сценаріїв обмаль.

Остання битва Путіна: Три сценарії розвитку подій

Війна президента Росії Володимира Путіна в Україні мала стати його коронним досягненням, демонстрацією того, як далеко просунулася Росія після розпаду радянської імперії в 1991 році. Анексія України мала стати першим кроком у відбудові Російської імперії. Путін мав намір виставити Сполучені Штати як паперового тигра за межами Західної Європи та продемонструвати, що Росія разом з Китаєм призначена для лідерської ролі в новому багатополярному міжнародному порядку. Так не вийшло.

"Київ тримався міцно, а українська армія перетворилася на джаггернаут, частково завдяки тісному партнерству зі Сполученими Штатами та західними союзниками", — йдеться на шпальтах видання.

Російські військові, тим часом продемонстрували погане стратегічне мислення та організованість. Політична система, яка стоїть за нею, виявилася неспроможною вчитися на своїх помилках.

Росія йде до поразки: три основні сценарії розвитку подій:

-       Росія визнає свою поразку, зголосившись на врегулювання шляхом переговорів на умовах України. Його вважають найменш імовірним. При цьому Путін намагатиметься всіма силами зберегти Крим.

-       Провал РФ на тлі ескалації. Росія намагатиметься затягнути військові дії, влаштовуватиме диверсії в Україні та країнах-союзниках. У найпесимістичнішому вигляді може бути навіть ядерний удар. Це призведе до прямої військової конфронтації між НАТО та Росією.

-       Поразка через крах режиму, причому вирішальні бої відбуватимуться не в Україні, а в залах Кремля чи на вулицях Москви. РФ чекає державний переворот та уже криваві бойові дії всередині країни.

Раніше на порталі "Коментарі" йшлося про те, що для нового наступу Росія хоче сконцентрувати мобілізованих на одному напрямку. Армія РФ намагатиметься протиснути українську оборону в декількох напрямках, щоб вирахувати найслабше місце. І вже туди вони спробують зосередити свій наступ за допомогою ресурсів, які вони зараз мобілізують. Це – десь в районі 200 тисяч осіб, які збираються підготувати для того, щоб можна було скоригувати свій наступ. Але наступ може бути тільки в тому випадку, коли піде важка техніка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини