Головна Новини Суспільство Війна з Росією Як армія РФ корегує свої дії для наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Як армія РФ корегує свої дії для наступу

Який саме з напрямків буде головним – поки невідомо

23 січня 2023, 19:44
Поділіться публікацією:

Для нового наступу Росія хоче сконцентрувати мобілізованих на одному напрямку, переконаний генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун, пишуть "Коментарі". Ніхто не очікував такої теплої зими, а тому українська армія не змогла повноцінно використати наявну важку техніку на фронті, щоб здійснити свій наступ.

Як армія РФ корегує свої дії для наступу

Росіяни «протискають» усю лінію фронту. Фото Генштаб ЗСУ

Все більше експертів починають говорити про новий масштабний наступ Росії. На думку генерал-майора росіяни дуже сподіваються на річницю повномасштабного вторгнення й мають плани щодо наступу. На ситуацію на фронті дуже вплинули погодні умови. Оскільки зима доволі тепла, ґрунт не зміг замерзнути до необхідного стану, а ЗСУ не могли застосувати наявну важку техніку.

Як каже Віктор Ягун, армія РФ намагатимуться протиснути українську оборону в декількох напрямках, щоб вирахувати найслабше місце. І вже туди вони спробують зосередити свій наступ за допомогою ресурсів, які вони зараз мобілізують. Це – десь в районі 200 тисяч осіб, які збираються підготувати для того, щоб можна було скоригувати свій наступ. Але наступ може бути тільки в тому випадку, коли піде важка техніка.

Разом з тим, генерал-майор СБУ не знає, чий наступ буде першим – український чи російський, але, каже, краще було б відбити спочатку масштабний російський наступ, а потім вже наступати самим.

"Чи ми підемо перед ними, чи ми будемо тримати удар й після того контратакувати. Я думаю, що все-таки нам треба втримати удар і дочекатись тієї техніки, яку нам анонсували, підготувати тих бійців, які зараз готуються воювати на цій техніці. Можливо, навіть сформувати окремі підрозділи, які будуть повністю озброєні західною технікою й витримавши попередній удар ворога, перейти в рішучий контрнаступ", – сказав Ягун.

За версією силовика, росіяни намагатимуться вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Не залишає окупаційна армія й намірів захопити Запоріжжя, бо так записали у своїй конституції й захочуть відрізати Харків від України. Окремим і невизначеним залишається й питання наступу з Білорусі. Проте який саме з цих напрямків буде головним – поки невідомо.

Як писали "Коментарі", американські чиновники звернулись до керівництва України з проханням не починати великий наступ на російські позиції. Вашингтон рекомендує почекати, поки Україна отримає достатньо зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини