Останній російський корабель залишає Крим: у ВМС України розкрили деталі

Окупанти поступово продовжують виводити свої кораблі, побоюючись нових ударів ЗСУ

Росія вивела із окупованого Криму всі сторожові кораблі свого чорноморського флоту. Нині виходить останній. Як передає портал "Коментарі", таку заяву у Facebook зробив спікер ВМС України Дмитро Плетенчук.

"Останній сторожовий корабель чф Росії прямо зараз звалює з нашого Криму", - написав Дмитро Плетенчук.

Україна, яка не має великих військових кораблів, використовувала безпілотні військові катери, начинені вибухівкою, для атак на російські судна, а також завдавала ударів по об'єктах флоту та інших військових цілей у Криму з використанням ракет Storm Shadow і ATACM.

Читайте також на порталі "Коментарі" - багато прогнозів: Буданов поставив крапку в питанні знищення Кримського мосту в 2024 році.

Також видання "Коментарі" повідомляло – поки в Україні триває повномасштабна війна, анексований Крим можуть звільняти різні шляхи, у тому числі військові. Таку думку в інтерв'ю "Крим.Реалії" висловив колишній політв'язень, дисидент, журналіст, перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Перший заступник голови Меджлісу зазначив, що деокупація Криму "буде важкою", і не можна говорити, що вона буде лише політичною чи дипломатичною.

"…Крим звільнятимуть різними шляхами. І, зокрема, військовим шляхом. І треба бути готовими. І треба розуміти, що будуть жертви. І тому потрібно для себе з'ясувати, як діяти, коли почнеться ця військова операція", — сказав співрозмовник.

Раніше "Коментарі" писали – більше попереджень не буде: в Україні звернулися до туристів, які зібралися до Криму.