Головна Новини Суспільство Війна з Росією Останні дні Кримського мосту: гордість Путіна може піти під воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Останні дні Кримського мосту: гордість Путіна може піти під воду

Кримський міст потребує екстреного ремонту.

9 вересня 2024, 15:17 comments2372
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Українські партизани з групи "Атеш" заявили, що Кримський міст потребує термінового ремонту. На їхню думку, деякі його конструктивні елементи перебувають у поганому стані та руйнуються, попри те, що для Росії це важливий стратегічний об'єкт через логістику війни.

Останні дні Кримського мосту: гордість Путіна може піти під воду

Кримський міст. Фото з відкритих джерел

Представники партизанського руху українців та кримських татар "Атеш" провели розвідку Керченського мосту, який також називають Кримським мостом. 

"Керченський міст доживає свої дні. Агент "Атеш" розвідав Кримський міст, і повідомив, що він потребує екстреного ремонту. Внаслідок отриманих пошкоджень відбувається деградація конструкційних елементів моста, що призводить до обсипання його окремих частин", — повідомили українські партизани.

Останні дні Кримського мосту: гордість Путіна може піти під воду - фото 2

Руйнування Кримського мосту. Фото "Атеш"

Кримський міст є важливою спорудою з погляду російської логістики, адже він сполучає окупований Кримський півострів із Таманським у РФ. Це також символ панування Росії над Кримом.

Останні дні Кримського мосту: гордість Путіна може піти під воду - фото 3

Руйнування Кримського мосту. Фото "Атеш"

Після вибуху у 2022 році міст відбудували, але досі об’єкт потерпає від атак української армії. Це змушує росіян захищати міст, зокрема створення плавучих барж або сіток, призначених для стримування підводних човнів і безпілотних надводних апаратів, а також використання засобів ППО.

"Ставлення до його стану стає дедалі зневажливим, ніхто не приділяє йому належної уваги. Також варто зазначити, що кількість комплексів ППО в Криму продовжує зменшуватися, що робить міст ще більш уразливим", — вказує "Атеш" у своєму звіті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск пояснив, чому відмовився ввімкнути інтернет в Криму для української армії. 

Також "Коментарі" писали, що в українському шкільному підручнику опублікували карту України без Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини