Головна Новини Суспільство Війна з Росією Маск пояснив, чому не дозволив Україні використати Starlink в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск пояснив, чому не дозволив Україні використати Starlink в Криму

Ілон Маск не вмикав Starlink в Криму через санкції США.

4 вересня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Видання Wired опублікувало матеріал у якому вказує, що під час спроби України атакувати Крим Ілон Маск вимкнув інтернет-термінали Starlink над територією півострова. Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск заперечує ці заяви.

Маск пояснив, чому не дозволив Україні використати Starlink в Криму

Американський бізнесмен Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

Ілон Маск у соціальній мережі X заявив, що стаття Wired неточна, адже у ній йдеться, що "ми вимкнули Starlink для України, коли вони хотіли атакувати російський флот". За словами американського мільярдера, SpaceX не могла ввімкнути Starlink через санкції США.

"Серед ночі ми отримали несподіваний запит від уряду України активувати Starlink у Криму за лічені години, але не отримали жодного запиту чи дозволу на скасування санкцій від уряду США. Якби ми зробили так, як просила Україна, це було б тяжким порушенням законодавства США", — пише Маск.

Маск вказує, що Starlink є комерційною, а не військовою системою. Тому її можуть використовувати усі, наприклад, як військові використовують інтернет. Однак, Starlink, за словами Маска, не можна використовувати у прямих військових діях, інакше вони стануть цілям для російської армії.

"Але якщо ми навмисно беремо участь у відвертих діях війни, тоді ми робимо Starlink військовою системою, і інші країни мають повне право стріляти наші супутники", — сказав Маск.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Маск зробив заяву щодо Криму та розкритикував Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, чому Ілон Маск змінив свою позицію щодо війни в Україні. Причиною цього стали ядерні погрози Росії, тому мільярдер закликає Україну до мирних переговорів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини