Головна Новини Суспільство Війна з Росією Останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Лондона поставити Києву далекобійну зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Лондона поставити Києву далекобійну зброю

На далекостях навіть за 300 км є чимало «ласих» військових об'єктів ворога, які нам хотілося б знищити, знизивши бойовий потенціал російської окупаційної армії

13 грудня 2022, 16:22 comments7021
Поділіться публікацією:

Якщо російські війська продовжать обстрілювати цивільну інфраструктуру України, порушуючи Женевські конвенції, Великобританія буде "відкрита для надання зброї більшої дальності". Про це заявив міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес . Експерти проаналізували цю заяву спеціально для видання "Коментарі".

Останнє попередження для Кремля: про що говорить готовність Лондона поставити Києву далекобійну зброю

Бен Воллес. Фото: із відкритих джерел

Ми зрештою отримаємо й далекобійну зброю, але не вчора, коли вона нам так треба була, а, умовно кажучи, завтра

Військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов розмірковує так:

"З великою повагою ставлячись до позиції наших західних партнерів щодо військово-технічної допомоги Україні, я не можу не відзначити таке. На жаль, найчастіше вони ухвалюють відкладені рішення. Тобто те, що нам потрібно було ще вчора, ми отримуємо через два місяці. Все одно отримуємо, незважаючи на риторику у стилі "це неможливо, це може призвести до ескалації бойових дій". Але набагато пізніше, ніж нам необхідно".

На думку експерта, в даному випадку риторика міністра оборони Великобританії спрямована на те, що ми зрештою отримаємо і далекобійну зброю. Але не вчора, коли нам так треба було, а, умовно кажучи, завтра.

"Наприклад, ракети класу ATACMS нам потрібні вже зараз. Вони здатні вражати ворожі об'єкти як на тимчасово окупованій території України, так і на території РФ з ювелірною точністю. На дальностях навіть за 300 км є чимало "ласих" військових об'єктів ворога, які нам хотілося б знищити, знизивши бойовий потенціал російської окупаційної армії", – наголошує Владислав Селезньов.

Але поки що потрібних поставок ми не отримали, акцентує він. Натомість періодично чуємо заяви про підтримку. А краще ці заяви трансформувалися б у практичні дії, спрямовані на забезпечення бойових можливостей української армії, констатує полковник.

Отримання далекобійної зброї – ключ до глобального ешелонованого захисту України

Спікер Міжнародної волонтерської спільноти "InformNapalm", боєць ЗСУ Михайло Макарук звертає увагу, що британський міністр нічого не сказав про подальше використання цього озброєння. Тобто робить він висновок, якихось обмежень щодо його використання за місцями базування окупаційних сил і коштів на території РФ – немає.

"Раніше Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил ЗСУ заявив, що ми не можемо збивати деякі типи балістичних ракет, оскільки ми не маємо відповідних засобів ППО, але ми можемо вражати кошти противника на старті запуску таких ракет. Це говорить про те, що, якщо ми отримуємо необхідні засоби поразки, прильоти авіабазами РФ, які активно використовуються проти України (мова про території Краснодарського краю, а також Курської, Бєлгородської, Саратовської та Рязанської областей), можуть початися на постійній основі. І росіянам доведеться перебазувати свої літаки та ракети. А це – порушення логістичних циклів, що призведе до серйозних проблем для агресора", – пояснює Михайло Макару.

До того ж, продовжує він, що більший радіус запуску ракет, то швидше ми можемо його виявити, зокрема завдяки розвідданим, які отримуємо безпосередньо від супутників наших союзників.

"Отже отримання такої зброї (а ми давно говоримо про необхідність постачання ЗСУ ракет ATACMS) – ключ до глобального ешелонованого захисту України. У тому числі проти можливого повторного вторгнення з боку Республіки Білорусь, – зазначає експерт. – Якщо ми отримаємо ракети дальністю до 500 км і відповідні ракетні комплекси, то навіть за гіпотетичного вторгнення російсько-білоруських сил з території РБ, розташовані там військові бази та аеродроми будуть знищені протягом кількох годин".

Читайте також на порталі "Коментарі" — виведення важкого озброєння із ЗАЕС: Макрон попередив – найближчі тижні будуть вирішальними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ddddd

13 грудня 2022, 17:49

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://marketl.ink/Columbia


Новини