Головна Новини Суспільство Війна з Росією Особливість нічної атаки на Україну: чому РФ задіяла безпрецедентну кількість авіації
commentss НОВИНИ Всі новини

Особливість нічної атаки на Україну: чому РФ задіяла безпрецедентну кількість авіації

Цієї ночі для обстрілу України ворог задіяв безпрецедентну кількість авіації

18 вересня 2023, 12:04
Поділіться публікацією:

Під час нічної атаки по Україні у повітряному просторі знаходилася безпрецедентна кількість ворожої авіації. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Особливість нічної атаки на Україну: чому РФ задіяла безпрецедентну кількість авіації

Юрій Ігнат. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні вночі була така безпрецедентна кількість авіації. Сьогодні кілька десятників бортів нетипово власне в нічний час перебували в повітряному просторі. Це і безпілотники, і тактична авіація, яка атакувала Україну разом із крилатими ракетами та "Шахедами", — зазначив Ігнат.

Крім того, уточнив речник, активність авіації була високою.

Юрій Ігнат підкреслив, саме тому Київ так уперто домагається від західних партнерів якнайшвидших поставок винищувачів F-16. Тільки-но отримавши західні винищувачі, Україна отримає можливість ефективно протистояти російській авіації. Тоді Україна зможе відігнати російські винищувачі подалі від своїх кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — битва дронів між Україною та Росією набирає обертів. У ніч на 10 вересня українська ППО знищила 26 дронів типу Shahed із 33. У ніч на 6 вересня силами протиповітряної оборони було знищено 23 із 33 повітряних цілей, причому росіяни атакували ракетами повітряного та наземного базування, а також дронами-камікадзе. У свою чергу, дрони постійно атакують російську територію. Причому досить ефективно, судячи з даних британської розвідки, яка розповіла про проблеми, з якими стикається РФ через удари безпілотниками. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про історію, перспективи та погрози для України у битвах за допомогою безпілотників.

Також видання "Коментарі" повідомляло — глава української держави Володимир Зеленський в інтерв'ю "CBS" заявив, що йому вже точно відомо ділянку фронту, де українські війська потужно прорвуть оборону росіян. При цьому президент зі зрозумілих причин не став озвучувати подробиці




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини