Головна Новини Суспільство Війна з Росією Орки уже місяць намагаються захопити Харківщину: чи змінили свої плани
commentss НОВИНИ Всі новини

Орки уже місяць намагаються захопити Харківщину: чи змінили свої плани

На півночі області окупанти перегруповуються та підтягують резерви

10 червня 2024, 19:10
Поділіться публікацією:

Як повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, рівно місяць тому російські загарбники вдруге здійснили спробу наступ на півночі Харківщини. Втім, за його словами, Сили оборони зупинили окупантів, плани росіян провалилися.

Орки уже місяць намагаються захопити Харківщину: чи змінили свої плани

Олег Синєгубов

Хоча, як заявив Синєгубов, на півночі області окупанти перегруповуються та підтягують резерви.

"Бої, хоч і з меншою інтенсивністю, але тривають щодня. У Вовчанську наші бійці намагаються зайняти вигідніше тактичне положення",
— підкреслив чиновник.

Окрім того, за його словами, на Куп‘янському напрямку українські військові так само ведуть активну оборону.

При цьому Синєгубов визнав, що у самому Харкові дійсно зменшилась інтенсивність ракетних обстрілів ворога. При цьому він нагадав, що за словами президента Володимира Зеленського, буде ухвалено низку рішень, які сприятимуть захисту як міста Харкова, так і області.

"Це і є наслідок цих комплексних рішень. Але, звертаємося до жителів: загрози залишаються, втрачати пильність не варто!"
— підкреслив голова ОВА.

Окрім того, він повідомив, що за межі Харківської області уже евакуйовано 315 маломобільних громадян. 192 людини — евакуйовані за межі Харківщини. Також, за його словами, 105 із 125 категорійних дітей також уже вивезли у безпечні місця. Всього ж евакуйовано, за словами Синєгубова, 11729 людей.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти пішли наступом на Харківську область. Як заявив кремлівський диктатор Володимир Путін, російські війська не мають намір захоплювати Харків. Згодом, він цинічно заявив, що у всьому тому, що відбувається у Харківській області винні війська НАТО. За його словами, він "вимушений" створювати так звану "санітарну зону", щоб "убезпечити" мешканців Білгородської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/synegubov/9939

Новини