Головна Новини Суспільство Війна з Росією На що вказує заява Путіна про відсутність планів щодо захоплення Харкова
commentss НОВИНИ Всі новини

На що вказує заява Путіна про відсутність планів щодо захоплення Харкова

Російський диктатор Володимир Путін бреше, коли заявляє про відсутність планів щодо захоплення Харкова, зазначає політолог Олексій Копитько. За його словами, для цього просто зараз не створено умов

17 травня 2024, 19:21
Поділіться публікацією:

Коли кремлівський диктатор Володимир Путін каже, що Росія не має планів окупувати Харків зараз, це означає, що такі плани точно є, вважає Олексій Копитько. Просто, підкреслює він, поки що немає умов, і в цьому заслуга українських військових і цивільних, які максимально адекватно поводяться, незважаючи на тиск, що посилюється, і щоденні жертви.

На що вказує заява Путіна про відсутність планів щодо захоплення Харкова

Харків

Водночас, за словами експерта, коли держсекретар США Ентоні Блінкен каже, що Україна сама визначає цілі під час ведення війни, це означає, що має виглядати так, ніби Україна сама вирішила не завдавати ударів по території Росії.

"Справді, з чого б це? Коли добрі люди стверджують, що США нам нічого не забороняли, то це правда! Не забороняли, просто кажуть, що ви самі ухвалили таке рішення. Усе зважили, подумали та прийняли. Молодці які! Згодом контекст може змінитись і з'явиться можливість "передумати",
— зазначив політолог.

За його словами, у смузі від Брянська до Білгорода знаходиться близько 53-55 тис. російських солдатів, більша частина – у Білгородській області. Вони здатні вирішувати обмежені завдання.

"А тепер уявіть, що через якийсь час у районі Білгорода гіпотетично накопичиться 150 тис. людей. Яких буде дозволено по-справжньому зустрічати лише на території України. Які наслідки? Знову надихатимете промовами про підтримку стільки, скільки потрібно? Чи буде можливість превентивно використовувати всі наявні засоби? Чи будемо вимірювати, чи достатньо у нас для цього демократії? Добре – нехай не всі, без далекобійних. Але заважати зосереджуватися за 50-70 км від кордону – це вже великий плюс",
— наголосив Копитько.

За його словами, західних військових агітувати необхідності немає – вони не гірше за нас все розуміють, а от західних політиків – ще як.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні ЗМІ повідомили, що Росія накопичувала свої війська на кордоні з Харківською областю, і в Україні це бачили. При цьому, зазначають журналісти, їхнє скупчення можна було знищити американською зброєю, але Штати не дозволяють її використовувати для завдання ударів по території РФ, таким чином, російські військові відчували себе в цілковитій безпеці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини