Головна Новини Суспільство Війна з Росією Орбан назвав напад Росії на Україну "людським рішенням" Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан назвав напад Росії на Україну "людським рішенням" Путіна

Віктор Орбан критикує Захід через війну в Україні та заявив, що допомога українських партнерів підвищує шанси глобального конфлікту.

9 червня 2024, 12:20 comments1635
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Захід у продовженні війни та збільшенні ескалації. За його словами західні лідери це роблять заради грошей. Крім того, Орбан назвав вторгнення РФ в Україну "людським рішенням" Путіна.

Орбан назвав напад Росії на Україну "людським рішенням" Путіна

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю для угорського телеканалу Hir TV Віктор Орбан зробив кілька скандальних заяв щодо війни в Україні. Лідер Угорщини вважає, що все відбувається через "людські рішення", зокрема і оголошення російського диктатора про напад на територію України.

"Війна — це не примус, чи доля, чи чума Божа, чи неминуче прокляття, війна — це наслідок людських рішень. Ми можемо сказати вже зараз, з моменту, коли президент Росії віддав наказ напасти на Україну – це було людське рішення – як ці людські рішення пішли одне за одним, що наближало нас до відкритого конфлікту", — говорить Орбан.

Далі угорський лідер звинуватив країни ЄС в розпалюванні війни. За його словами, Брюссель посилює рівень ескалації направляючи танки та іншу військову техніку одночасно відмовляючись від дешевих російських енергоресурсів. Крім того, Орбан звинуватив Захід, який нібито веде війну в Україні у пошуках фінансової вигоди.

"Ситуація насправді в тому, що західні провоєнні лідери хочуть перемогти у війні Росію. Чудовий план! Такий простий! А заради чого? А заради грошей. Заради грошей, активів, впливу, як завжди", — сказав Орбан, однак не висловив критику у бік Путіна, який почав війну.

Крім грошей, Орбан скаржиться, що Захід планує "велику перебудову на Сході", а війна в Україні цьому сприяє.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан запропонував закінчити війну в Україні за 24 години.

Також "Коментарі" писали, що угорський лідер критикує дозвіл Заходу бити Україні по РФ. За його словами, це може спричинити вихід війни за межі України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини