Головна Новини Суспільство Війна з Росією Орбан потрапив у новий скандал: пропонує закінчити війну в Україні за 24 години
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан потрапив у новий скандал: пропонує закінчити війну в Україні за 24 години

Віктор Орбан закликає натиснути на президента Володимира Зеленського, щоб закінчити війну в Україні та почати мирні переговори з Росією.

9 червня 2024, 09:45 comments3243
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пропонує шантажувати Україну змусивши Володимира Зеленського припинити бойові дії та почати переговори з російським диктатором Володимиром Путіним щодо закінчення війни в Україні. За словами Орбана, ситуацію у війні можна змінити, якщо Брюссель почне приймати "хороші рішення".

Орбан потрапив у новий скандал: пропонує закінчити війну в Україні за 24 години

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю угорському телеканалу HirTV Віктор Орбан зробив кілька скандальних заяв щодо війни в Україні. Угорський лідер наполягає, що війну можна закінчити швидко, а почати потрібно з припинення вогню з боку України.

"Цю війну можна зупинити за 24 години. Потрібні три телефонні дзвінки президенту України, щоб сказати: Шановний президенте, ситуація така, що ми вирішили, що замість попередньої автоматичної підтримки тепер буде підтримка через умови. Перша умова: необхідно запропонувати негайне припинення вогню. А потім побачимо, які мирні переговори можуть піти", — сказав Орбан.

Угорський прем'єр вказав, що до таких кроків Україну можна змусити у Брюсселі, де можуть приймати "хороші рішення" після виборів до Європарламенту. Орбан також наголошує, що у війні вирішується не хто правий, а хто вижив. 

Крім того, Віктор Орбан критикує, що Європа усе більше вкладає грошей у військову економіку і таким чином збільшує шанси на розширення ескалації за межі України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан заявив про необхідність створити в Європарламенті "Коаліцію миру", яка б пришвидшила закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали, що за словами Орбана громадяни Угорщини єдині з країн ЄС, які нібито гинуть на війні в Україні. Під угорськими громадянами Орбан мав на увазі угорську меншину на Закарпатті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини