Головна Новини Суспільство Війна з Росією Опитування показало, скільки чоловіків в Україні готові мобілізуватись
commentss НОВИНИ Всі новини

Опитування показало, скільки чоловіків в Україні готові мобілізуватись

В Україні 35% придатних до служби чоловіків готові мобілізуватись

29 лютого 2024, 08:50 comments1389
Поділіться публікацією:

Головними мотивуючими чинниками для мобілізації чоловіки називають бажання захистити Україну та рідних, а також помсту ворогові. Як передає портал "Коментарі", такі дані опитування дослідницької агенції Info Sapiens на замовлення Texty.org.ua з мобілізації.

Опитування показало, скільки чоловіків в Україні готові мобілізуватись

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що загалом 35% чоловіків серед тих, хто не має броні та ще не служить, готові мобілізуватися, коли надійде повістка. З них 15,8% — повністю готові, а 19% — скоріше готові. При цьому 29,8% опитаних — зовсім не готові, 18,3% — швидше не готові, а 17,1% — важко відповісти.

Серед причин, чому хочуть мобілізуватися: хочуть захистити Україну та своїх рідних (таке твердження повністю поділяють 32,7%, швидше поділяють 38,3%), хочуть мстити та вбивати ворога (відповідно 27,6 та 37%), готові служити, якщо надійде повістка (15,9 та 34,6). Їх стомило буденне життя (13,3 та 20,4), приваблює висока зарплата та стабільність доходів (8,9 та 24,1).

Серед причин, які можуть відштовхувати чоловіків призовного віку від мобілізації, крім очевидної необхідності ризикувати своїм життям та здоров'ям та невизначеності термінів служби також називають недостатнє матеріальне забезпечення, відсутність належного навчання та ймовірність потрапити до "поганого" командира. При цьому можливість потрапити до "поганого" командира лякає більше, ніж полон. Страх неналежного навчання навіть більший, ніж страх потрапити до "поганого" командира.

Зазначимо, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки 27 лютого розпочав розгляд законопроекту про мобілізацію. До нього подали більш ніж 4196 правок. Нардеп та член оборонного Комітету Федір Вениславський розповів в інтерв'ю "ТСН", що Комітет поділив усі правки щодо змісту на 17 блоків.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому затягується ухвалення нового законопроекту про мобілізацію: що грає проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини