Головна Новини Суспільство Війна з Росією Операція ЗСУ в Курській області вже почала себе окупати: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція ЗСУ в Курській області вже почала себе окупати: про що мова

Користь від наступу може мати кілька вимірів, але за деякими з них успіх вже очевидний

15 серпня 2024, 09:50 comments1347
Поділіться публікацією:

З великою вірогідністю можна сказати, що одна з цілей, яку переслідувала Україна своїм вторгненням в Курську область, поступово досягається. Росія починає знімати війська з фронту в Україні і перекидає їх на домашній фронт. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Business Insider.

Операція ЗСУ в Курській області вже почала себе окупати: про що мова

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що прорив України в Курську область минулого тижня застав Росію зненацька. Зараз ЗСУ контролюють значну територію, включно з принаймні одним містом і десятками сіл. Аналітики розповіли Business Insider, що однією з основних цілей операції України є відволікання російських військ від лінії фронту в Україні.

За словами українського чиновника, є докази того, що це вже відбувається.

"Росія передислокувала деякі свої підрозділи як із Запорізької, так і з Херсонської областей на півдні України", — сказав у вівторок речник української армії Дмитро Лиховий.

За його словами, кількість російських військ, які відволікаються, є "відносно невеликою", але є докази того, що Росія також переміщує війська з інших частин України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - "прорив" у Курській області триває вже тиждень. Площа бойових дій продовжує розширюватися. За офіційною інформацією, яку озвучив главком Олександр Сирський, майже тисяча квадратних кілометрів території РФ перебуває під контролем України. При цьому аналітики Інституту вивчення війни відмічають, що ЗСУ просуваються далі попри нещодавні заяви росіян про так звану "стабілізацію" лінію фронту. Зокрема, як вважають ISW, з'явилася нова точка проникнення в західну частину російського регіону. Які висновки з того, що відомо, можна зробити за тиждень даної операції? Як довго ЗСУ зможуть утримувати зайняту територію? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини