Головна Новини Суспільство Війна з Росією Операція ЗСУ у Курській області: з якою дилемою зіткнувся Зеленський
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція ЗСУ у Курській області: з якою дилемою зіткнувся Зеленський

Операція ЗСУ є кроком із високими ставками

12 серпня 2024, 11:40 comments1215
Поділіться публікацією:

Для багатьох несподіваний прорив України до Курської області призвів до швидкого захоплення територій, поставивши в незручне становище російського диктатора Володимира Путіна і підвищивши моральний дух українців. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Операція ЗСУ у Курській області: з якою дилемою зіткнувся Зеленський

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

Видання зазначає, що тепер українське керівництво зіткнулося з дилемою – чи варто для подальших досягнень перекидати значно більше військ та військової техніки, які украй необхідні на східному фронті в Україні, де ЗСУ намагаються стримати наступ окупантів.

За кілька днів Україна просунулась на десятки кілометрів від кордону, демонструючи своїм ворогам, власним громадянам і союзникам, що вона все ще веде боротьбу і може завдати руйнівних сюрпризів своєму противнику. Ця операція є кроком із високими ставками, оскільки Україна відчуває нестачу живої сили та військової техніки на східному фронті.

"Можливо, я зараз у тому ж становищі, що й рядовий, який не розуміє, навіщо йому тримати окоп. Але 1000 людей тут дуже потрібні", — сказав командир українського батальйону, який воює поблизу Покровська.

Автори матеріалу зазначають, що наразі кінцева мета Курської операції залишається незрозумілою. Українська сторона стримано коментує ці події, але перші успіхи проникають у мережу. Зокрема, відео, на яких українські війська піднімають свій прапор, російська військова техніка, що тліє, і гнівні публікації російських націоналістичних міліблогерів.

"Російські звіти свідчать, що швидке просування України було досягнуто завдяки використанню засобів радіоелектронної боротьби для виведення з ладу російських засобів зв'язку та допомоги українським військам у заході на російську територію на швидкохідній бронетехніці за підтримки ударних безпілотників та систем протиповітряної оборони. Україна отримала точку опори, яку одержала точка опори" вона використовує, щоб відправити розвідувальні групи для пошуку подальших слабких місць, які можна використати, і висунути артилерійські системи, які можуть глибоко вдарити в тил Росії", — зазначає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" – переломний момент: чи справді Україна перехопила ініціативу у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини