Головна Новини Суспільство Війна з Росією Операція в Курській області: у Путіна довго замовчували це та наразі все ж визнали
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція в Курській області: у Путіна довго замовчували це та наразі все ж визнали

Росіяни повідомили про бої в населених пунктах, розташованих за кілька десятків кілометрів від кордону

12 серпня 2024, 09:50
Поділіться публікацією:

Росія визнала, що українські війська просунулися вглиб її території щонайменше на 30 км. Це стало найглибшим і найзначнішим просуванням України з часу контрнаступу восени 2022 року. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "BBC". 

Операція в Курській області: у Путіна довго замовчували це та наразі все ж визнали

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що Міністерство оборони Росії повідомило, що його сили вступили в бій з українськими військами в районі селищ Толпіно і Общий Колодезь.

Журналісти зазначають що російське оборонне відомство заявило, що його війська "зірвали спроби мобільних груп противника з бронетехнікою прорватися вглиб російської території". Водночас росіяни визнали, що війська Києва мають значне просування. Толпіно та Общий Колодезь знаходяться приблизно за 25 і 30 км від російсько-українського кордону.

Кадри, опубліковані в мережі та підтверджені BBC, також показали бої біля села Левшинка, приблизно за 25 км від кордону.

Українські війська заявили про захоплення низки населених пунктів у Курській області. Зокрема, у мережі були кадри з населених пунктів Гуєво, Свердликове, Пороз. Також повідомляється про інтенсивні бої в місті Суджа.

Українські війська взяли під контроль великий газовий об'єкт, задіяний в транзиті природного газу з Росії до ЄС через Україну. 

На українських бронеколонах, які рухаються у бік російського кордону видно білі трикутні знаки розрізнення, щоб відрізнити їх від техніки, яка використовується в самій Україні. Тим часом з'явилися аерофотознімки, на яких видно, як українські танки воюють на території Росії.

На фотографіях, проаналізованих BBC Verify, також видно, як Росія будує нові оборонні лінії поблизу Курської АЕС. Зазначається, що українські сили в межах 50 км від об’єкта.

На супутникових знімках, зроблених учора, та знімках, зробленими кількома днями раніше, видно кілька нещодавно побудованих траншей неподалік, причому найближча приблизно за 8 км від станції.

Росія повідомляє, що 76 тисяч людей евакуювали з прикордонних районів Курської області. Місцева влада оголосила надзвичайний стан.

Читайте також на порталі "Коментарі" — бої в Суджі: в Міноборони РФ вперше визнали, що стримати бік, що настає, не змогли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини