Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої в Суджі: в Міноборони РФ вперше визнали, що стримати бік, що настає, не змогли
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої в Суджі: в Міноборони РФ вперше визнали, що стримати бік, що настає, не змогли

У РФ вже не заперечують, що бої дійшли до Суджі

9 серпня 2024, 12:32
Поділіться публікацією:

Росія вже не заперечує, що бої у Курській області дійшли до міста Суджа. Там знаходиться станція, через яку йде транзит російського газу через Україну до Європи. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві Міноборони РФ.

Бої в Суджі: в Міноборони РФ вперше визнали, що стримати бік, що настає, не змогли

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

У російському відомстві стверджують, що нібито угруповання "Північ" та резерви стримують спроби прориву вглиб території Курської області. При цьому Міноборони РФ вперше визнало, що бої відбуваються в районі міста Суджа.

"Здійснювалася вогнева поразка живої сили та техніки ЗСУ в районах населених пунктів Дар'їно, Гоголівка, Меловий, Микільський та на західній околиці Суджі", — йдеться у заяві.

Крім того, Росія стверджує, що нібито атакувала авіацією та ракетними системами резерви у Сумській області.

Російське Міноборони також нафантазувало втрати українських сил, не вказавши своїх власних. Так, у Москві запевняють, що нібито з початку боїв у Курській області знищили 102 одиниці бронетехніки та близько 950 військових.

Читайте на порталі "Коментарі" — від офіційних осіб України практично немає інформації про події, що відбуваються в Курській області РФ. Проте радник глави Офісу президента Михайло Подоляк все ж таки озвучив деякі версії. Спочатку він заявив у себе в Тelegram, що це хороший привід показати чи справді росіяни проти війни чи все ж таки підтримують путінський режим. А вже згодом заявив, що операція на Курщині може допомогти Україні мати більш впевнену позицію перед другим самітом світу. Чи насправді можна сказати, що ця операція може посилити переговорні позиції України? Чи справді Україна змогла застати РФ, що називається зненацька? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини