Головна Новини Суспільство Війна з Росією Операція в Курській області: хто вирішив кинути Путіна всередині Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція в Курській області: хто вирішив кинути Путіна всередині Росії

У WSJ натякнули, що Путін втрачає підтримку еліт

20 серпня 2024, 11:22 comments1556
Поділіться публікацією:

Операція ЗСУ в Курській області Росії і примусова евакуація тисяч росіян може зазнати путінського режиму серйозного випробування. Прокремлівські військові блогери критикують Міноборони РФ і принаймні один олігарх Олег Дерипаска вже публічно засудив війну. Як передає портал "Коментарі", про це у колонці на The Wall Street Journal написала американська дослідниця радянської та російської історії Емі Найт.

Операція в Курській області: хто вирішив кинути Путіна всередині Росії

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Автор нагадала, як Дерипаска розкритикував витрати Кремля на оборону, назвав війну в Україні "божевільною" та закликав до "негайного, беззастережного припинення вогню".

За словами Найт, ці коментарі викликали переполох у російських соціальних мережах.

“Ймовірно, він не говорив би так відверто, якби з ним не були згодні інші представники ділової та політичної еліти. … Це голос не лише Дерипаски”, — передала авторка.

Вона припустила, що серед цієї еліти може бути і помічник Путіна Микола Патрушев.                                          

"Звичайні росіяни, які отримують постійний потік пропаганди про захист від "злого" Заходу, навряд чи протестуватимуть. Але підтримка Путіна серед еліт, необхідна для його збереження при владі, менш очевидна. Йому не слід вважати, що вони завжди підтримуватимуть війну, кінця якої не видно", — резюмувала Найт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи має Україна шанс посадити РФ на стіл переговорів: до чого тут Курська операція.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що допоможе ЗСУ просуватися далі у Курській області: чому РФ не може зупинити наших військових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини