Головна Новини Суспільство Війна з Росією ООН не прийняла резолюцію Росії про розслідування біологічної зброї в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН не прийняла резолюцію Росії про розслідування біологічної зброї в Україні

В Організації Об'єднаних Націй пройшло голосування.

2 листопада 2022, 23:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська Федерація звинуватила Україну в застосуванні біологічної зброї та на основі наданих "фактів" вирішила зібрати засідання Ради Безпеки ООН для детального розгляду справи. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на ЗМІ РФ.

ООН не прийняла резолюцію Росії про розслідування біологічної зброї в Україні

Постійний представник Російської Федерації в ООН Василь Небензя. Фото з відкритих джерел

28 жовтня постійний представник Російської Федерації в ООН Василій Небензя повідомив, що ніби в Херсонській області військові РФ виявили спеціальні безпілотні апарати, які мають контейнери для перевезення біологічної зброї. За словами російського чиновника це були три дрони, що мали резервуари по 30 літрів. Небензя стверджує, що ці контейнери слугували для розпилення біологічних речовин.

На засіданні РБ ООН 2 листопада відповідна резолюція подана з боку Росії була відхилена, адже не набрала необхідних 9 з 15 голосів.

За резолюцію проголосував постійний союзник Росії в ООН – Китай. США, Франці та Сполучене Королівство було проти такого твердження, тоді як інші утримались.

Окрім контейнерів для нібито перевезення біологічної зброї Небензя звинуватив США. За словами постійного представника Російської Федерації в ООН Василія Небензі США нібито запатентувало літальний апарат, який здатен поширювати комарів.

Небензя стверджує, що ці комарі могли атакувати мирне населення і таким чином розносити хвороби.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія в ООН скликає ухвалити резолюцію через нібито використання Україною біологічної зброї.

Також "Коментарі" писали про естонський уряд, який заборонив росіянам мати зброю у своїй країні. Таке рішення прийняли заради безпеки громадян Естонії та гостей країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/184280
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини