Оновлена карта від DeepState: де ЗСУ вдалося відновити позиції

Захисники відновили становище біля Торського на Донеччині

Як передає портал "Коментарі", аналітики монітирингового проекту DeepState оновили карту та зазначили, що українські захисники відновили становище біля Торського Донецької області, відкинувши російських загарбників.

"Сили Оборони України відновили становище у Торського", - йдеться у повідомленні аналітиків.

Крім того, зазначають аналітики, ворог просунувся біля Колесниківки, Невського, Новосадового, Новогродівки, у Гродівці та Бажаному Першому.

Зазначимо, вчора аналітики DeepState повідомляли, що російські загарбники просунулися біля населених пунктів Донецької області, зокрема, біля одного з ключових міст Донбасу – Вугледару.

"Ворог просунувся біля Колесниківки, Катеринівки, Водяного, Вугледара, у Спірному та Українці", - йшлося у повідомленні DeepState .

Читайте також на порталі "Коментарі" - для того, щоб підібрати вільне порівняння нинішньої здатності України тремтіти війну проти Росії, то найбільше підходить аналогія людини, яка веде бій із зав'язаними руками. Про це пише рейтингове видання The Economist .

Також видання "Коментарі" повідомляло – зі свого боку Україна зробила все можливе, щоб мобілізація набрала обертів і не було більше проблем із нестачею людських ресурсів в армії. Але західні партнери, які саме вимагали збільшення темпів мобілізації, свої обіцянки не дотрималися. ЗСУ, як і раніше, не мають достатньо кількості військової техніки та обладнання, щоб мати можливість формувати ефективні бойові підрозділи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).