Головна Новини Суспільство Війна з Росією Олімпійське перемир’я може обернутися для України катастрофою. Які загрози
commentss НОВИНИ Всі новини

Олімпійське перемир’я може обернутися для України катастрофою. Які загрози

Росія зацікавлена в так званому олімпійському перемир’ї, яке запропонував встановити президент Франції Еммануель Макрон, сказав в ефірі 24 каналу військовий експерт Роман Світан. Цей час РФ використає для підготовки нового наступу

16 квітня 2024, 12:20
Поділіться публікацією:

Олімпійське перемир’я, яке запропонував встановити президент Франції Еммануель Макрон з 26 липня по 11 серпня дуже потрібне Росії, адже допоможе загарбника ефективно підготуватися до нового наступу у серпні-вересні, вважає Роман Світан.

Олімпійське перемир’я може обернутися для України катастрофою. Які загрози

Еммануель Макрон

За його словами, ворогу потрібно кілька тижнів для того, щоб завести свої війська на лінію фронту та підготувати операцію. Як каже Світан, такі дії оптимально робити у "тиші", коли немає прильотів і ніщо не заважає. Тому, додає експерт, своїми миротворчими пропозиціями Макрон явно підігрує Росії.

При цьому, на думку експерта, Макрон демонструє своє лідерство в Європі не тими методами, які би реально стало дієвими.

За його словами, президент Франції міг би розгорнути авіаційну базу в Одесі чи Херсоні, щоб французькі пілоти піднімалися для перехоплення російських ракет і дронів, як це робили в Ємені під час атаки Ірану на Ізраїль. При цьому Світан додав, що французьки льотчики вважаються одними із кращих в світі.

Також експерт підкреслив, що керівництво України прекрасно розуміє всі ризики так званого олімпійського перемир’я.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон запропонував на час проведення Олімпійських ігор зупинити всі війни у світі, в тому числі і в Україні. У цьому питанні він розраховує на допомогу Китаю.

При цьому експерти відзначають, що Україні буде важко відмовити Макрону, оскільки Київ повинен демонструвати, що він підтримує перспективи мирного врегулювання військового конфлікту. Втім вони також визнають, що час перемир’я Росія використає для підготовки нового наступу на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини