Головна Новини Суспільство Війна з Росією Києву буде складно відмовити Макрону. В чому загроза олімпійського перемир’я
commentss НОВИНИ Всі новини

Києву буде складно відмовити Макрону. В чому загроза олімпійського перемир’я

Україна буде складно відмовити президенту Франції Еммануелю Макрону, який хоче ввести так зване «олімпійське перемир’я». При цьому, є загроза, що РФ може використати цей час, щоб переозброїтися

15 квітня 2024, 15:06
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував перемир'я і припинення вогню на період Олімпійських ігор з 26 липня по 11 серпня. Він розраховує на Китай в цьому питанні.

Києву буде складно відмовити Макрону. В чому загроза олімпійського перемир’я

Еммануель Макрон

"Це серйозна заявка на зміну парадигми конфлікту РФ і України. Адже відмовити Макрону нам буде складно, адже Україна також має фіксувати перспективу мирного врегулювання і треба показувати певні практичні кроки для цього",
— відзначив у Фейсбуці політтехнолог Олег Постернак.

Разом з тим, політолог Костянтин Матвієнко припускає, що ці два тижні "перемир’я" дадуть можливість ворогу перегрупувати резерви, накопичити зброю і почати масований наступ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Франції Еммануель Макрон оголосив  нову ініціативу, в якій він закликає припинити на час проведення Олімпійських ігор всі воєнні конфлікти у світі, в тому числі і в Україні. В цьому контексті Макрон навіть висловив сподівання, що Китай може допомогти у просуванні такого наміру.

При цьому, колишній посол України в США Валерій Чалий заявив, що завжди на час Олімпійських ігор ООН приймає резолюції, в яких закликає світову спільноту зупинити військові конфлікти на не вчиняти акти агресії. При цьому він додав, що подібний заклик не зупинив Росії від того, щоб у лютому 2014 році розпочати анексію українського Криму.

До ініціативи Макрона дуже скептично поставилися військові. Зокрема, заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін заявив, що ідея президента Франції нічого не дасть і Україна це все вже проходила. За його словами, Захід, очевидно, знову хоче отримати чергове підтвердження, що Росії вірити не можна, вона ніколи не виконує домовленості.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини