Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупантів гинутиме більше: для ЗСУ готують нову армію
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупантів гинутиме більше: для ЗСУ готують нову армію

Для ЗСУ готують армію роботів, яка зможе ефективно знищувати ворогів

15 липня 2024, 17:29 comments1133
Поділіться публікацією:

Українські розробники впроваджують інновації для створення армії роботів, яка здатна знищувати російських окупантів і рятувати поранених бійців ЗСУ та мирних жителів, повідомляє Associated Press.

Окупантів гинутиме більше: для ЗСУ готують нову армію

Армія роботів

За даними журналістів, близько 250 стартапів в Україні працюють над створенням "машин-вбивць" у секретних місцях, які часто нагадують сільські автомайстерні.

Серед них команда стартапу під керівництвом підприємця Андрія Денисенка. Їхні працівники здатні за чотири дні зібрати безпілотний наземний транспортний засіб "Одіссей" у звичайному сараї. Головна перевага цього апарату – його вартість, яка становить лише 35 тисяч доларів, що близько 10% від вартості імпортних аналогів.

Як відзначив Денисенко, варто розуміти, що Україна воює із величезною країною, яка має необмежені ресурси. Саме тому, додає підприємець, Україна не може собі дозволити великі людські втрати.

Журналісти повідомили, що минулого місяця один із безпілотників "Одіссей" демонстрував свої можливості, рухаючись кукурудзяним полем на півночі України. Цей 800-кілограмовий прототип, схожий на невеликий танк без башти з колесами на гусеницях, здатний подолати до 30 км на одному заряді акумулятора.

Прототип розроблений як рятувально-допоміжна платформа, але його можна модифікувати для перевезення важкого кулемета з дистанційним керуванням або мінно-вибухових зарядів.

"Загони роботів стануть логістичними пристроями, евакуаторами, міношукачами та саперами, а також самознищувальними роботами. Перші роботи вже доводять свою ефективність на полі бою", — наголосили в повідомленні урядової сторінки зі збору коштів після запуску українських сил безпілотних систем.

Денисенко також працює над проектами, такими як моторизований екзоскелет, що підвищує силу солдата і допомагає йому долати схили.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військових, Путін не може силою захопити Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини