Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти знову просунулися: в ISW розповіли, чи справді критична ситуація в Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти знову просунулися: в ISW розповіли, чи справді критична ситуація в Авдіївці

За інформацією ISW, російські війська просунулися у промзоні біля Авдіївки

7 грудня 2023, 07:35 comments4747
Поділіться публікацією:

Російські війська 6 грудня вели наступальні дії під Авдіївкою та підтвердили наступ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти знову просунулися: в ISW розповіли, чи справді критична ситуація в Авдіївці

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 6 грудня, показують, що російські війська незначно просунулися в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки.

У Генштабі України повідомили, що українські сили відбили не менше 25 атак на схід від Новобахмутівки (7 км на північний захід від Авдіївки), на північний схід від Бердичів (4 км на північ від Авдіївки), а також поблизу Авдіївки, Степового ( 3 км на північ від Авдіївки), Північного (6 км на захід від Авдіївки), Тоненького (5 км на захід від Авдіївки) та Первомайського (11 км на південний захід від Авдіївки).

На кадрах, опублікованих 5 грудня, нібито видно підрозділи російських 87-го та 1487-го полків (1-й армійський корпус ДНР), 10-го танкового полку (3-й армійський корпус, Західний військовий округ) та диверсійно-штурмової бригади. "Ветерани", які діють у промзоні на південний схід від Авдіївки.

Українські війська контратакували під Авдіївкою та підтвердили наступ. На геолокаційних кадрах, опублікованих 5 грудня, видно, що українські війська наступали на Степове.

6 грудня російський військовий блогер заявив, що українські війська утримують позиції у центрі Степового, незважаючи на російські атаки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку гру ведуть партнери: чи можуть Україну підштовхувати до переговорів із РФ. Експерти детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини