Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти змінили тактику на півдні України: чому тепер більше небезпеки для цивільних
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти змінили тактику на півдні України: чому тепер більше небезпеки для цивільних

Окупанти все активніше застосовують керовані бомби, дрони-розвідники з розривними гранатами та дрони-камікадзе

18 квітня 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

На південному напрямі України російські окупанти змінили свою тактику, переходячи до повітряних ударів по населенню. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Окупанти змінили тактику на півдні України: чому тепер більше небезпеки для цивільних

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Ворог змінив свою тактику, відкоригував її, у зв'язку з тим, що йому все складніше займати наземні позиції — там, де ми вибили їх із території на лівому березі Дніпра. Вони усвідомлюють, що їм не сховатися і за місцевим населенням. Тому намагаються це компенсувати повітряними атаками", — наголосила Гуменюк.

За її словами, йдеться про ворожу авіацію, яка використовує керовані бомби, що окупанти і роблять зараз практично щодобово. Також російські військові використовують дрони-розвідники типу Mavic, але кріплять розривні гранати типу ВОГ (боєприпаси для гранатометів). Гуменюк додала, що цю тактику ворог вибрав для атак на скупчення людей та ударів по автомобілях.

Керівниця прес-центру зазначила, що все це – приклади класичного тероризму, оскільки ці атаки не спрямовані на жодний військовий об'єкт.

"Також буквально три останні доби ворог активізував атаки безпілотними ударними дронами. Вони намагаються вдарити по території Херсонської області, зокрема, і по Снігурівській громаді, що спостерігалося на Великдень. Таким чином окупанти намагаються нагадати населенню України, що у них "довгі руки"". і можуть досягати не лише прифронтових територій", — наголосила Наталія Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Наталія Гуменюк розповіла, де росіяни готуються до чергового "жесту доброї волі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини