Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти заявили про застосування ЗСУ нової зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти заявили про застосування ЗСУ нової зброї

Керована авіабомба дає можливість авіації проводити бомбардування цілей, не входячи до зони враження ППО противника

3 листопада 2023, 21:30 comments5909
Поділіться публікацією:

ЗСУ вперше застосували керовану авіабомбу JDAM ER, заявили російські пропагандисти. Раніше такий тип озброєння проти Сил оборони застосовували лише російські окупанти, чим завдавали серйозного враження укріпленим позиціям ЗСУ, а також живій силі українських захисників. Про це повідомляють "Коментарі".

Окупанти заявили про застосування ЗСУ нової зброї

Керована авіабомба JDAM ER

Як заявляють росіяни, боєприпас був застосований проти їхньої снайперської групи, яка засіла в укріпленій будівлі. Скинутий боєприпас пробив два поверхи, але не вибухнув, як стверджують окупанти. Проте бомба пробила два поверхи перекриттів, підлогу підвалу та пішла в землю.

JDAM — це звичайні авіабомби дообладнані аеродинамічним комплектом з наведенням GPS масою від 230 до 960 кг і дальністю застосування від 40-75 км у останньої модифікації JDAM-ER виробництва Boeing.

JDAM є комплектом з крил, що кріпляться в середній частині бомби, і хвостового блоку, що має кероване оперення, що дозволяє бомбі маневрувати. Там же знаходиться комп'ютер з навігаційним обладнанням. Бомби, обладнані комплектом JDAM, прямують до мети інтегрованою інерційною системою наведення в парі з GPS-приймачем покращеної точності, забезпечуючи їм оголошену дальність дії в 15 морських миль (28 км) від точки скидання (при скиданні з великих висот на надзвукових швидкостях). Для версії JDAM-ER дальність може сягати 75 км.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив про загрозу переходу війни в Україні у позиційну фазу, що вигідно Росії. Щоб перевести конфлікт знову в режим маневреної війни, Залужний зокрема наголосив на необхідності посилення авіаційної компоненти ЗСУ.

Тим часом, у Зеленського розповіли, коли можуть пройти вибори.

Ані Україна, ані РФ не можуть прорвати фронт: пояснення британської розвідки.

А "Шахтар" сильніший за "Динамо": невдачі киян продовжуються.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини