Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти заявили про захоплення ще одного населеного пункту на Харківщині: з'явилася реакція ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти заявили про захоплення ще одного населеного пункту на Харківщині: з'явилася реакція ЗСУ

У ЗСУ спростували інформацію про захоплення окупантами Табаївки під Куп'янськом

29 січня 2024, 10:08
Поділіться публікацією:

Російські пропагандистські ЗМІ почали поширювати в мережі інформацію про нібито захоплення Табаївки на Куп'янському напрямку. Однак хвастощі окупантів про взяття міста не відповідає дійсності, там тривають бої. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Окупанти заявили про захоплення ще одного населеного пункту на Харківщині: з'явилася реакція ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"У Куп'янському районі населений пункт Крохмальне важливий для російських військ, тому що це іміджево, їм потрібно перед виборами подати хоч якусь перемогу. У селищі Крохмальне до початку широкомасштабного вторгнення проживало 45 людей, а на сьогодні там вже цивільних не було, селище зруйновано. Адже ворог подає це як перемогу за масштабом схожу на взяття Берліна. Це все, чим окупанти можуть на сьогодні похизуватися", — розповів Фітьо.

За його словами, втрата Крохмального для ЗСУ не така важлива, адже наші захисники перейшли на більш вигідні позиції.

"А те, що противник зараз у своїх пабліках хвалиться Табаївкою, не відповідає дійсності. Там відбуваються бойові дії, відповідно, жодної Табаївки ворог не захопив. Тому такі мінімальні поступи на цій території — все, на що змогли загарбники. А з нашого боку "Основне — зберегти життя військовослужбовців", — зазначив представник Сухопутних військ.

Фітьо додав, що якщо ВСУ має можливість стати на найкращі рубежі, щоб зайняти оборону і потім перейти до наступальних дій, покращити тактичне становище, то це буде зроблено.

Він також наголосив, що командири приймають правильні, обґрунтовані тактичні рішення щодо збереження життя свого особового складу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — кому вигідна сьогоднішня ситуація у війні: що і коли може змінитися. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини