Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти затопили Запорізьку область: де і навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти затопили Запорізьку область: де і навіщо

Рашисти готують позиції для відбиття українського контрнаступу

18 травня 2023, 21:36 comments3415
Поділіться публікацією:

Окупанти в Запорізькій області два тижні тому затопили поля поблизу Михайлівки. Про це, як передають "Коментарі", повідомив мелітопольский міський голова Іван Федоров.

Окупанти затопили Запорізьку область: де і навіщо

Запорізька область

За його словами, наразі вода стоїть також в полях населених пунктів Якимівського району: Петрівка, Аннівка, В'язівка та Єлизаветівка. В цих селах давно пересохли річки, тож ймовірно, відзначає Федоров, рашисти спускають воду зі зрошувального каналу. Це робиться для ускладнення руху техніки ЗСУ. 

- Ми бачимо тенденцію, що ворог затоплює поля, — розказує Іван Федоров. — На тимчасово окупованій частині Запорізької області досить велика система зрошення і зараз по цим каналам ворог навмисно піднімає рівень води і затоплює наші поля. Таким чином він будує для себе начебто оборонні споруди. Така тенденція була помічена і в Василівському районі, а наразі останній тиждень ми бачимо цю тенденцію в Якимівському районі. Це унеможливлює ведення сільского господарства на окупованій території.

Нагадаємо, що також стало відомо про зведення окупантами в Запорізькій області грандіозного окопу — ці шанці простягнулися на понад 70 кілометрів. Серед можливих напрямків, звідки противник очікує українського контрнаступу є Запорізька область.

За даними розслідувачів, протяжність окопа можна порівняти з відстанню від Херсона до Миколаєва. Крайні точки цього укріплення розміщуються на заході, на околицях села Семенівка Мелітопольського району, і на сході — у полі за селом Маринівка Приморського району. 

Тим часом, бої за Бахмут тривають: яку частину міста контролюють ЗСУ.

Киличдароглу різко критикує Ердогана за підпорядкованість Росії. 

А Медведєв приголомшив черговою різкою заявою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини