Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти запровадили у школах курси "поліцаїв": що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти запровадили у школах курси "поліцаїв": що відомо

У школах на захоплених територіях викладатимуть спецкурси для майбутніх "поліцаїв"

15 червня 2024, 00:35
Поділіться публікацією:

На базі середніх шкіл тимчасово окупованої Херсонщини окупанти розпочали процес формування спеціалізованих класів, у яких будуть готувати “поліцаїв”.

Окупанти запровадили у школах курси "поліцаїв": що відомо

РФ посилює контроль за мешканцями окупації. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, ініціатива прийшла з Кремля та намагається активно впроваджуватися місцевою окупаційною владою. Йдеться про класи Росгвардії. 

Зазначається, що діти будуть проходити військові навчання та “патріотичне виховання”, яке насамперед передбачатиме виправдання нацистських злочинів РФ. Після закінчення спецкурсу випускники отримуватимуть первинне сержантське звання та виконуватимуть роботу “поліцаїв”.

За даними Центру спротиву, в окупованому Скадовську перший такий клас буде відкрито вже з початку нового навчального року. Планується, що такі спецкласи будуть у кожній школі окупованої області. Перші такі класи окупанти почали активно організовувати від початку повномасштабного вторгнення. Так звані кадетські класи вже працюють на тимчасово захоплених територіях Запорізької області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден на саміті G7 підписали двосторонню угоду про безпеку, спрямовану на посилення оборонних можливостей України. Угоду підписано терміном на 10 років. Безпекова угода є ще одним кроком на шляху до членства України в НАТО та підтверджує підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні окремі категорії чоловіків віком до 25 років також можуть бути мобілізовані, хоча новий закон передбачає мобілізацію військовозобов'язаних, яким виповнилося 25 років. "Резервісти — це ті, хто раніше проходили військову службу, закінчили військову кафедру або ті, кого визнали непридатними до проходження військової служби в мирний час та обмежено придатними для служби в особливий період", — розповіла адвокат Ольга Леонтьєва. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини