Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти з новими силами пішли в наступ на одній із ділянок фронту
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти з новими силами пішли в наступ на одній із ділянок фронту

Окупанти почали наступ на південному фронті, зокрема в районі Кринок, повідомив в ефірі каналу «Прямий» начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук

29 травня 2024, 20:17
Поділіться публікацією:

На південному фронті, зокрема, в районі населеного пункту Кринки, що знаходиться на лівобережній Херсонщині та на Оріхівському напрямку, спостерігається загострення через активізацію російських загарбників, повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

Окупанти з новими силами пішли в наступ на одній із ділянок фронту

Кринки

За його інформацією, з учорашнього дня там відбувається загострення. Військовий повідомив, що окупанти збільшили кількість штурмів у таких районах, як Старомайорське, Роботине та Кринки. В районі Кринок, зокрема, було 11 спроб штурмів. Втім, як додав Плетенчук, всі вони були безуспішні, попри заяви гауляйтера окупованої частини Херсонської області Сальдо.

Окрім того, Плетенчук додав, що ситуація у зоні відповідальності Сил оборони півдня залишається складною. За його словами, кілька днів інтенсивність бойових дій була знижена, а вчора загарбники знову почали наступ свіжими силами. Проте про захоплення нових позицій не йдеться.

Загалом, за даними Сил оборони півдня, вчора, крім 11 штурмів у районі Кринок на Херсонщині, на Оріхівському напрямку окупанти здійснили 7 штурмів, з них 6 — в районі Старомайорського та один — в районі Роботиного.

Ворог втратив 34 одиниці озброєння та військової техніки, зокрема танк, 9 гармат, 11 одиниць автобронетехніки, 6 човнів тощо. Також було знищено 5 спостережних пунктів, польовий пункт боєпостачання та командний пункт.

Окрім того, додав Плетенчук, у зоні відповідальності втрати ворога склали 143 особи, з них 51 — безповоротні. Вони повернулися до звичайної пропорції — один до трьох, тобто третина — загиблі, підкреслив речник.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про ситуацію в Кринках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини