Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти йдуть вперед: NYT дізналося, чому ЗСУ не можуть зупинити ворога після захоплення Авдіївки
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти йдуть вперед: NYT дізналося, чому ЗСУ не можуть зупинити ворога після захоплення Авдіївки

За два роки повномасштабної війни українці не звернули увагу на системи інженерних укріплень

2 березня 2024, 11:47 comments3169
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська продовжують досягати невеликих, але швидких успіхів поза Авдіївки. Частково це можна пояснити зменшенням західної допомоги Україні, але ще одна проблема військ Києва – погана оборона. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "The New York Times".

Окупанти йдуть вперед: NYT дізналося, чому ЗСУ не можуть зупинити ворога після захоплення Авдіївки

Наступ Росії. Фото: GETTY IMAGES

За Авдіївкою побудували рудиментарні лінії траншей. Ці лінії не мають додаткових зміцнень, які могли б уповільнити російські танки та допомогти захистити основні дороги та важливі висоти.

Українське командування оголосило, що війська виходять із Авдіївки на укріплені оборонні лінії за межами міста. Але російські війська за тиждень захопили три села на захід від Авдіївки та атакують ще одне.

У матеріалі йдеться, що офіційні особи США стурбовані тим, що Україна не зміцнила свої оборонні лінії вчасно і досить добре. Наразі ЗСУ можуть зіткнутися з наслідками, оскільки російські підрозділи повільно, але просуваються за Авдіївку.

Британська розвідка заявила в четвер, що за останні два тижні російські війська просунулися приблизно на 6 км від центру Авдіївки, що є невеликим, але надзвичайно швидким поступом порівняно з попередніми наступальними операціями.

"Українське командування мало достатньо часу для підготовки оборони під Авдіївкою. Ця територія піддається атакам з 2014 року, і Україна ледве контролює її після того, як Росія розпочала своє повномасштабне вторгнення два роки тому. Але українська оборона за межами Авдіївки демонструє рудиментарні земляні зміцнення, зі сполучною траншеєю для піхотних військ, щоб дістатися вогневих позицій", — пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому тривожний прогноз на військову весну: з якими викликами зіткнемося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 березня 2024, 12:32

Не навчаємий бандерівський кіборгизм у підвалах аеропорту та коксохиму далі одразу нагороди і у депутати. Але причина якраз у суспільстві в цілому: війну виграє уся країна. Гниле не здатне на плоди. Плоди дає легітимний вирок Україні - повне хана. Заходу треба терміново схаминутись та рятувати Молдову щоб не було втрати і її разом з Україною.


Новини