Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти вже зіткнулися з дефіцитом зброї: що шукає Росія по всьому світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти вже зіткнулися з дефіцитом зброї: що шукає Росія по всьому світу

Існує небезпека, що країна-посередник може купувати необхідні товари, а потім продавати їх Москві

6 вересня 2022, 17:15 comments1202
Поділіться публікацією:

У країні-агресорі вже виник дефіцит високотехнологічних чипів іноземного виробництва. Ці чіпи були обов'язковою складовою високоточної зброї. та роками Росія використовувала саме їх. Наразі Міноборони РФ доводиться гарячково шукати чіпи західного виробництва, щоб заповнити запаси, адже через санкції процес виробництва нової зброї фактично зупинено. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Politico".

Окупанти вже зіткнулися з дефіцитом зброї: що шукає Росія по всьому світу

Російська зброя. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що шість місяців виснажливої війни в Україні призвели до того, що Москва зазнає технологічного дефіциту. Зараз Росії доводиться використовувати ту зброю, яку ще можуть виробляти в Росії, адже її виробництво було налагоджено ще з часів СРСР, але це не нова високотехнологічна зброя, а старі зразки.

ЗМІ звертає увагу, що результат війни в Україні може залежати від того, чи вдасться Росії знайти варіанти, як відновити доступ до високотехнологічних чіпів. Україна це добре розуміє, тому активно працює із західними партнерами, попереджаючи міжнародні організації про неприпустимість продажу Росії чипів.

Журналістам стало відомо, що з 25 товарів, які найбільш відчайдушно шукає Росія, майже все це мікрочіпи виробництва американських фірм Marvell, Intel, Holt, ISSI, Microchip, Micron, Broadcom і Texas Instruments.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Херсонщині окупанти продовжують масово тікати від ЗСУ (ФОТО).

Також видання "Коментарі" повідомляло – шиза міцнішає: про що говорить вирок журналісту Івану Сафронову – чого чекати далі у Росії. Експерти розібрали ситуацію спеціально для нашого видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини