Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти вже підготували транспорт для евакуації з Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти вже підготували транспорт для евакуації з Криму

Евакуаційні автобуси для окупаційної адміністрації Криму та їхніх родин вже підготовлені

13 січня 2023, 21:31
Поділіться публікацією:

У разі наближення Збройних сил України (ЗСУ) до лінії розмежування з тимчасово окупованим Кримом, російські війська тікатимуть, як це було з Херсоном. Про це в телеефірі заявив заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков.

Окупанти вже підготували транспорт для евакуації з Криму

Російські окупанти. Фото: REUTERS

“Виходячи з практики звільнення Херсона, там колаборантів і російських представників фактично не залишилося. Тому думаємо, що так само буде і в Криму. У північній частині Криму вже підготовлені евакуаційні автобуси, які призначені для окупаційної адміністрації, правоохоронців та їхніх родин”, — поінформував він.

Високопосадовець додав, що російські військові попереджають населення про можливі обстріли, “прильоти”, і просять триматися місць укриттів.

“Але місця укриття на півночі Криму, на жаль, використовує активно тільки окупаційна адміністрація і військові. Цивільні ж мусять ховатися у звичайних льохах чи підвалах. Усі заяви, які робили окупантами про готовність необхідних укриттів, виявилися декоративними”, — наголосив він.

Також за словами Чистікова, після ураження українськими Силами оборони місця скупчення російських окупантів у Макіївці Донецької області, окупанти в Криму почали уникати контактів із цивільним населенням.

“Вони бояться повторення такої ситуації на території тимчасово окупованого Криму”, — акцентував заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков.

Як писали раніше "Коментарі", звільнення Криму — це питання часу, і Росія піде звідти, щойно півострів перейде під повний вогневий контроль України. Те, що Крим буде звільнено від Росії – ні в кого не викликає сумніву. А росіяни вже розуміють приреченість ситуації із Кримом. Все дуже погано буде для росіян на окупованому півострові, як тільки ЗСУ деокупують Луганську, Донецьку чи Запорізьку області. Тоді острів опиниться під повним вогневим контролем українських захисників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини