Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти втратили більше роти вбитими та пораненими: у ЗСУ розкрили деталі нового наступу РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти втратили більше роти вбитими та пораненими: у ЗСУ розкрили деталі нового наступу РФ

Російські війська намагалися вночі наступати на сході: успіху не досягли і втратили більше роти військових

1 травня 2023, 16:08
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська вночі намагалися атакувати українські позиції на сході та намагалися вести наступальні дії. Вони не змогли досягти успіху і відступили, втративши при цьому більше роти вбитими та пораненими. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм повідомив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Окупанти втратили більше роти вбитими та пораненими: у ЗСУ розкрили деталі нового наступу РФ

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

За інформацією командувача, росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Вони активно використовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для завдання ударів по позиціях українських військ. Минулої ночі окупанти 9 разів атакували українські позиції. Однак успіху не досягли і відійшли.

Загарбники застосовують танки, РСЗВ та ствольну артилерію. Противник обстрілює позиції українських підрозділів та населені пункти, що межують із лінією зіткнення. Для корекції вогню артилерії він використовує дрони.

Загалом на Таврійському напрямку протягом ночі було зафіксовано 162 обстріли.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом ночі виконали 232 вогневі завдання. Йдеться як про контрбатарейну боротьбу, так і про роботу з планових цілей, виявлених раніше.

Втрати ворога вбитими та пораненими становили більше роти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Британії заговорили про ще один "Рамштайн" на підтримку України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – травень розпочався для України з чергового ракетного обстрілу з боку РФ. Тим часом триває підготовка до контрнаступальної операції ЗСУ та надмірно активно обговорення цього. Які очікування від травневої ситуації на всіх фронтах (військовий, зовнішньополітичний) російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/otarnavskiy/65
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини