Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти вночі вдарили по енергетичній інфраструктурі в 5 областях: подробиці Міненерго
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти вночі вдарили по енергетичній інфраструктурі в 5 областях: подробиці Міненерго

Енергетики з'ясовують наслідки нічної атаки

1 червня 2024, 07:17 comments2737
Поділіться публікацією:

Росія в ніч на суботу, 1 червня, під час ракетного обстрілу атакувала енергетичну інфраструктуру в 5 областях України. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Окупанти вночі вдарили по енергетичній інфраструктурі в 5 областях: подробиці Міненерго

Відключення електроенергії. Фото: з відкритих джерел

За його інформацією, під час чергової атаки Росія намагалася потрапити по енергетичній інфраструктурі у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Івано-Франківській областях.

"Наслідки уточнюються. Енергетики вже працюють над їхньою ліквідацією", — написав Галущенко.

Сьогодні в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу через атаку російською авіацією. У повітрі було зафіксовано близько чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які запустили ракети.

Крім цього з півдня України було запущено безпілотників типу "Шахед", які були зафіксовані в центральних, південних та західних областях.

Зазначимо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що українцям потрібно бути готовими до того, що за цих умов світло вимикатимуть, доки не відновиться генерація. Це може тривати місяці. І це за умови, що не буде нових обстрілів. Протягом літа та протягом осені та наступної зими українцям треба бути готовими до того, що періодично графіки відключень можуть бути застосовані.

"Ми зараз у такій ситуації, коли у нас дуже сильний дефіцит виробництва електроенергії, електростанції швидко відновити після таких тяжких ушкоджень неможливо. Тому дефіцити час від часу виникатимуть, і відключення споживачів, графіки відключень можуть повертатися час від часу. Нам усім треба бути до цьому готові", – зазначив Володимир Кудрицький.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини