Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти відбили кілька позицій ЗСУ на лівобережжі Херсонщини: подробиці від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти відбили кілька позицій ЗСУ на лівобережжі Херсонщини: подробиці від ISW

Росіяни не дають ЗСУ просунутися на Херсонщині

13 грудня 2023, 07:50 comments1670
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська проводили наступальні операції на лівому березі Херсонської області та досягли успіху. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Окупанти відбили кілька позицій ЗСУ на лівобережжі Херсонщини: подробиці від ISW

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 грудня, показують, що російські війська просунулися на південь від Кринок (30 км на північний схід від Херсонської області та 2 км від річки Дніпро).

12 грудня російські військові блогери заявили, що російські війська відтіснили українські сили з певних позицій поблизу Кринок.

Російське джерело також стверджувало, що російські та українські сили ведуть бойові дії у Кринках і що українські сили безуспішно намагалися закріпитися у лісі поблизу населеного пункту.

12 грудня українські війська продовжували наступальні операції на північний схід та південь від Бахмута і нещодавно просунулися на південь від Бахмута.

Президент України Володимир Зеленський опублікував кадри, на яких українські війська піднімають прапор над Горлівським териконом (22 км на південний схід від Бахмута або трохи на захід від Горлівки), сигналізуючи про те, що вони контролюють територію.

Російські військові блогери визнали, що українські сили контролюють терикон.

12 грудня російські війська продовжили наступальні дії в районі Авдіївки у підвищеному темпі та підтвердили наступ. На геолокаційних кадрах, опублікованих 12 грудня, видно, що російські війська просунулися на південний захід від Авдіївки.

12 грудня російські війська продовжили наземні атаки на захід та південний захід від міста Донецьк та підтвердили наступ. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 грудня, показують, що російські війська просунулися на північний захід від Мар'їнки (безпосередньо на захід від міста Донецьк).

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому повторюється історія Другої світової: що відбувається на фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

13 грудня 2023, 07:59

Оборона построенная на коррупции зеленых блядей начала сыпаться, как карточный домик.


Новини