Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти в Криму посилили тиск на мешканців: кого переслідують
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти в Криму посилили тиск на мешканців: кого переслідують

Чому в Криму посилили релігійні переслідування

сьогодні, 17:33
Поділіться публікацією:

У тимчасово окупованому Криму протягом останніх двох місяців спостерігається значне загострення релігійних переслідувань. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Центру національного спротиву. 

Окупанти в Криму посилили тиск на мешканців: кого переслідують

Фото Центру національного спротиву.

За даними центру, силовики активізували тиск на віруючих, які не належать до “скрєпних” конфесій. 

“До прикладу, за цей час у Євпаторії окупанти демонтували Хрестовоздвиженський храм ПЦУ, а членів громади змушують сплачувати витрати на знесення. Аналогічне відбувається і серед мусульманських громад. Останні облави і закриття релігійних мусульманських шкіл, якщо не визнають кримського муфтія, свідчать про тиск на віруючих. Також, “Верховний суд Криму” нещодавно посилив покарання для членів “свідків Єгови”, замінивши умовні терміни на реальні ув’язнення”, — повідомили у Центрі.

Фахівці також пояснили, що таке загострення у переслідуванні віруючих інших конфесій варто пов’язувати з політичною ситуацією в регіоні. “Зокрема з наміром російських силовиків скористатися увагою світової спільноти, яка зосереджена на війні, щоб знищити потенційні центри опору своїй окупаційній адміністрації”, — зазначили в Центрі.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що на тимчасово окупованих територіях загарбники проводять свою злочинну політику, в результаті якої українці втрачають своє майно.

Загарбники не зупиняються у своїх бажаннях забрати останнє в українців, які не можуть “оформити” свою нерухомість відповідно до умов, встановлених Москвою. Тому окупанти регулярно визнають “безхозними” помешкання, які вони вважають за потрібне забрати. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини