Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти розпочали нові штурми півдня України: подробиці від ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти розпочали нові штурми півдня України: подробиці від ЗСУ

Тепер на передовій не лише підрозділи "Шторм-Z"

13 січня 2024, 13:25
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська знову розпочали активні штурми півдня України, але тепер використовують для наступу не лише підрозділи "Шторм-Z", а й морську піхоту з десантом. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Окупанти розпочали нові штурми півдня України: подробиці від ЗСУ

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Спікер припускає, що армія РФ чекала на прибуття додаткових підрозділів, тому раніше на фронті спостерігалося умовне затишшя в штурмах.

"Сьогодні ми бачимо, що вони провертаються на той рівень, який приблизно й тримали раніше", – розповіла Наталія Гуменюк.

Вона пояснила: якщо раніше Росія реалізувала від 10 до 13 штурмових дій за добу, то вона знизила рівень атак до 1-3 штурмів. Тепер активність ворога досягає 9 штурмових дій та більше.

Керівник прес-центру припустила, що військове керівництво РФ ставить перед окупантами завдання прорвати оборону півдня.

"Очевидно, їм ставиться завдання прорвати нашу оборону", — зазначила речник.

Тому війська РФ отримали підкріплення та пішли у нові атаки, проте ЗСУ тримають удар. Минулої доби було знищено до 38 осіб особового складу ворога в зоні відповідальності ОК "Південь", зазначила Наталія Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фєдя

13 січня 2024, 13:41

Виконайте Будапештський меморандум.


Новини