Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти розпочали день із масованої атаки по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти розпочали день із масованої атаки по Україні

Зафіксовано пуски ракет, у багатьох містах чути вибухи

13 січня 2024, 08:00 comments2818
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", з самого ранку в Україні оголошено повітряну тривогу. Росіяни підняли в небо літаки Ту-95МС із Каспію. Пізніше повітряні сили повідомили, що зафіксовано зліт винищувача МіГ-31К ПКС з аеродрому Саваслейка Нижегородської області. Після чого почалися пуски "Кинджалів".

Окупанти розпочали день із масованої атаки по Україні

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

"Кинджали" окупанти запустили по Києву та Дніпру, де за даними місцевих пабліків було чути вибухи.

Також стало відомо про швидкісні ракети у Чернігівській та Житомирській областях.

Крім цього, ще летять "Кинджали" з півночі. Також зафіксовано ракети у напрямку Львівської області.

Пізніше у Повітряних силах закликали киян перебувати у укриттях, оскільки ракети рухаються на столицю, але майже одразу цю загрозу було скасовано. Але там додали, що зафіксовано зліт ще одного МіГ-31К із аеродрому Саваслейка Нижегородської області.

Зазначимо, масовані ракетні удари окупанти розпочали з 29 грудня 2023 року. Тоді, за даними повітряних сил, ворог застосував 158 засобів повітряного нападу – ударні безпілотники та ракети різного типу. Силам ППО вдалося збити 114 цілей. Ще одну масовану ракетну атаку ворог провів 2 січня. У той день Росія здійснила атаку по території України, застосувавши дрони-камікадзе та ракети різних типів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росію відкрито називають терористом, звучать заклики про посилення допомоги нашій країні. Про це говорили президент США Джо Байден, посол США в Україні Бріджіт Брінк. Посол Великобританії в Україні Мартін Харріс запевнив, що Великобританія і надалі допомагатиме нашій країні. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель наголосив, що Росія обов'язково відповість за військові злочини, які вона продовжує вчиняти проти України. Чи можна розраховувати, що ракетне безумство, яке влаштувала РФ, підштовхне Захід надати Україні більшу допомогу, ніж раніше? Які очікування від Конгресу, де вже котрий місяць не можуть затвердити такий важливий для нас пакет багатомільярдної підтримки? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини