Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти розгорнули в Криму станцію із запуску дронів: у ЗСУ розповіли, що це означає
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти розгорнули в Криму станцію із запуску дронів: у ЗСУ розповіли, що це означає

Окупанти хизуються виробництвом дронів, застосовуючи специфічне маркування, зазначила голова Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України

8 вересня 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

У тимчасово захопленому РФ Криму російські окупанти розгорнули ще одну станцію або табір для запуску дронів територією України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Окупанти розгорнули в Криму станцію із запуску дронів: у ЗСУ розповіли, що це означає

Дрони-камікадзе "Shahed". Фото: з відкритих джерел

За її словами, в Криму розміщені пускові установки. При цьому зазначила, що це зроблено для того, щоб шлях дронів до цілі був трохи коротшим, ніж зі східного узбережжя Азовського моря.

"Вони вишукують нову тактику, щоб обійти систему ППО Сил оборони України. І, на жаль, не роблять висновки з того, що колись вони вже розгортали на Кримському півострові подібні бази, й в них була сумна історія, але для нас нормальна", — сказала Гуменюк.

Вона також зазначила, що окупанти для обстрілу України спрямовують дрони переважно над акваторією Чорного моря з тим, щоб "максимально приховати їх рух, маршрут і навіть звуковий ефект, бо це основні фактори, за якими можна орієнтуватися вночі". За її словами, ворог намагається використовувати особливості географії, щоб бути максимально результативним, але "ми також не пасемо задніх, вивчаємо всі їх хитрощі і намагаємось протидіяти максимально ефективно".

Гуменюк розповіла, що цієї ночі ворог спрямував ударні безпілотники по південних регіонах.

"Під ударами могли опинитися Миколаївщина, Одещина. Силами ППО було знищено 2 БПЛА над Миколаївщиною і 14 — над Одещиною. Влучань ми не зафіксували, але уламками збитого БПЛА пошкоджено нежитлову будівлю і сталося загоряння сухої трави, але пожежу ліквідовано", — зазначила Гуменюк.

Також видання "Коментарі" повідомляло – вирішальні місяці для контрнаступу ЗСУ – коли Путін має намір закінчити війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Дмитрук

8 вересня 2023, 14:35

Цікаво, що про це скаже новий міністр оборони. Потрібно почути його експертну думку. Інакше його призначення здається зовсім незрозумілим. Взагалі дуже дивне рішення, хоча від Зеленського чого завгодно можна було чекати. А нардепи й зовсім не думають самостійно. Але це ж національні інтереси і дуже важлива посада. Майбутнє воїнів у руках уродженця Узбекистану...


Новини